StoryEditor
Član Predsjedništva BiH

Dodik o trebinjskom aerodromu: Nije važno što neki gradonačelnik piše

Piše desk  /  04.04.2022., 08:23h
"Ne znam zašto se pridaje pažnja gradonačelniku ovoga grada kada govori o izgradnji", rekao je Dodik novinarima.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je jučer u Banja Luci da izgradnja aerodroma u Trebinju mora biti u skladu s ekološkim i ostalim kriterijima, a da su sugovornici o tome institucije Hrvatske, a ne grad Dubrovnik.

"Ne znam zašto se pridaje pažnja gradonačelniku ovoga grada kada govori o izgradnji", rekao je Dodik novinarima.

On je istaknuo da nije važno što neki gradonačelnik piše o izgradnji trebinjskog aerodroma, jer se značajne stvari rješavaju na državnoj razini, prenosi Srna.

"Kakve veze ima izgradnja aerodroma u Trebinju s Pelješkim mostom. Naš nacionalni interes za Pelješki most se ogledao u tome da ne uđemo u nepotreban sudski proces s Hrvatskom", naveo je Dodik. 

Dodik je rekao da će se "srpski predstavnici, ukoliko se na razini Bosne i Hercegovine spriječi izgradnja aerodroma u Trebinju, u skladu sa tim odnositi prema ostalim projektima".

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković zatražio je od Vijeća ministara Bosne i Hercegovine da zaustavi izgradnju aerodroma u Trebinju dok se ne ispita utjecaj na okolinu preko državnih granica i utvrdi nepostojanje utjecaja na izvorište rijeke Omble.

Dnevnik.ba

28. siječanj 2023 08:39