StoryEditor
srpski član predsjedništva

Dodik o izjavi njemačkog kancelara Olafa Scholza: Bože, svašta

Piše desk  /  25.06.2022., 11:27h

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik komentirao je izjave njemačkog kancelara Olaf Scholza u kojima on, nakon što BiH nije dobila kandidatski status nakon sastanka u Bruxellesu, kaže da se BiH može osloniti na Njemačku.

Dodik se u objavi na svom službeno profilu na Twitteru osvrnuo na činjenicu da je Njemačka bila jedna od država koje nisu dale zeleno svjetlo da BiH dobije kandidatski status.

"Svašta smo se naslušali prethodnih dana. Njemačka je spriječila kandidatski status BiH glasujući protiv, a sada čujemo njemačkog kancelara Scholza da BiH može vjerovati Njemačkoj. Bože svašta", napisao je Dodik o objavi na društvenoj mreži Twitter.

Podsjećamo, Scholz je kazao da Njemačka podržava zemlje zapadnog Balkana u njihovom nastojanju da se pridruže Europskoj uniji.

"Ovih šest zemalja - Sjeverna Makedonija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Srbija, Albanija i Kosovo - mogu se osloniti na Njemačku", rekao je Scholz novinarima u Bruxellesu nakon drugog dana sastanka europskih lidera.

Protiv kandidature BiH za članstvo u Europskoj uniji na Summitu EU - Balkan u Bruxellesu bile su Njemačka, Nizozemska i Francuska.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 18:56