StoryEditor

Dodik o izjavi Izetbegovića: "Bakir bi kao i otac mu, opet žrtvovao mir"

Piše D  /  31.07.2021., 08:07h

"Kada s takve manifestacije čujete da će Bošnjaci da se osvete, onda nama u Republici Srpskoj ne pada ništa drugo na pamet nego da bi i Bakir, kao i otac mu, opet žrtvovao mir. Onaj je žrtvovao mir za BiH, a ovaj bi ga žrtvovao za osvetu", istakao je Dodik.

Predsjednik SNSD-a je rekao da je indikativno da "svi pozivi bošnjačkih i političkih i vjerskih autoriteta za mirom i praštanjem nekako završe s osvetom".

"Tako da nikada nismo načisto jesu li željni mira ili osvete. Svojatanje NATO saveza, SAD i EU od strane Izetbegovića govori nam i na čije savezništvo on računa i čijim oružjem nas zastrašuje. Republika Srpska je posvećena miru, razvoju i unapređenju životnog standarda. Mi ne razmišljamo o osveti, niti bi da zveckamo oružjem, ni svojim ni tuđim", poručio je Dodik.

Podsjetimo, Izetbegović je danas izjavio:

"Ovih dana počinje neko drugo poluvrijeme. Neće ono biti vojno. Učinit ćemo sve da ono bude političko i da polako nadjačamo i da se na svoj način osvetimo. Naša osveta će biti da ćemo napraviti jedno uređeno društvo, jednu europsku zemlju u kojoj će biti civilizacijski odnosi", kazao je Izetbegović.

Govoreći o negiranju genocida i pokušaje revidiranja povijesti, Izetbegović je kazao da će BiH braniti istina, ali i garanti Daytonskog mirovnog sporazuma poput SAD-a i Europske unije.

Dnevnik.ba

20. rujan 2021 10:06