StoryEditor
reakcija

Dodik o izjavi američkog veleposlanika: Ne želimo da nam se miješaju ni Rusi ni Amerikanci. Želimo suvereno odlučivati

Piše desk  /  27.08.2022., 08:47h

Srpski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik komentirao je intervju veleposlanika Sjedinjenih Američkih Država u BiH Michaela Murphyja u kojem kaže da oni neće BiH ostaviti Rusiji te da je donošenje odluka o pridruživanju NATO-a isključivo na BiH.

"Mi ne želimo da se u naše odluke i živote miješaju ni Rusi ni Amerikanci. Želimo suvereno odlučivati o svim pitanjima relevantnim za naše živote. Najmanje što želimo jest da se sukobi s nekih drugih krajeva svijeta prenose u BiH pod izgovorom brige za njenu budućnost", rekao je Dodik.

U intervjuu za Radio Slobodna Europa američki veleposlanik je rekao da Rusija neće biti ta koja će odlučivati o pridruživanju BiH Europskoj uniji i NATO-u, nego isključivo BiH. 

"Jasno je rekao da će BiH odlučivati o kretanju prema NATO-u što demantira sve one koji uporno govore neistinu da je takva odluka već donesena", nastavio je.

"Svi koji inzistiraju na tome da je to pitanje završeno imaju neograničeno povjerenje upravo u Američko veleposlanstvo te mi je stoga drago da je odgovor stigao upravo iz tog veleposlanstva", zaključio je Dodik.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 22:27