StoryEditor
dan rs

DODIK O IZJAVAMA BISERE TURKOVIĆ: Kad ne dovlači hurme iz Katara, onda "baca" budaleštine po Sarajevu

Piše desk  /  13.01.2023., 19:49h

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da odlazeća ministrica vanjskih poslova u Vijeću ministara Bisera Turković “ako ne dovlači hurme iz Katara, onda “baca” budaleštine po Sarajevu i u tome joj je prošao cijeli mandat.”

“Umjesto da se sa stranačkim kolegama pozabavi islamskim paradama po Bužimu, koje jesu prijetnja ne samo BiH, već cijeloj Europi, Turković pokušava svoj otrov prosuti po Republici Srpkoj i Ruskoj Federaciji”, izjavio je Dodik Srni zamoljen da komentira optužbe Turković u vezi s dodjelom ordena predsjedniku Rusije Vladimiru Putin i intoniranja himne RS na obilježavanju dana RS.

Dodik je za Srnu rekao “da pod himnom RS, koja joj smeta, nije stradao nitko u svijetu, ali pod uzvikom “Allahu ekber”, koji slušamo ovih dana u FBiH, stradalo je tisuće Europljana i Amerikanaca.”

“Mi smo predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu dali orden jer nas poštuje i podržava međunarodni sporazum kojim je uspostavljena današnja BiH. Kako da velike europske zemlje objasne da u jeku sankcija protiv Rusije neke čak imaju povećanu robnu razmjenu s Rusima? I onda smo mi loši momci, a oni dobri i na strani dobra”, naglasio je Dodik.

Što se tiče izjave Turković da je dodjela ordena Putinu “šamar cijelom svijetu”, Dodik je u podsjetio da kod Srba ima izreka, koja “kao da je nastala zbog nje”, a kaže: “Svaka joj je za šamara”.

Dnevnik.ba

23. srpanj 2024 12:45