StoryEditor
Predsjednik RS-a

Dodik o Bećiroviću: "On je tip koji ima mnogo patološkog u sebi, ne možete da otvorite nikakav dijalog"

Piše desk  /  19.05.2024., 10:10h

Predsjednik RS-a Milorad Dodik izjavio je kako su odnosi Banje Luke i Sarajeva možda na najgoroj razini te se posebno osvrnuo na djelovanje predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića.

Dodik je rekao da nisu tačne Bećirovićeve tvrdnje da govori u ime Bosne i Hercegovine, već da je laž sve što kaže.

"On je tip koji ima mnogo patološkog u sebi, ne možete da otvorite nikakav dijalog, ne možete ništa da uradite. On ima svoju priču, svoju istinu. Ne treba zaboraviti da je napisao da su Srbi prije 100 godina počinili više genocida nad Bošnjacima, što nijedna znanost ne može provjeriti kao znanstveno dokazane činjenice", rekao je Dodik.

Ističe kako nije samo Bećirović problem već i to što čini Zlatko Lagumdžija i Elmedin Konaković za kojeg ističe da prepričava zajedničke sastanke.

"Točno je da sam došao i rekao hoćemo ljudi da nastavimo dalje? Hoćemo, ali prvo moramo da završimo ono što smo dogovorili. Jesmo se dogovorili da ćemo mijenjati SIP? Jesmo. Hoćemo li ovo uraditi? Oni šute. Hoćemo li usvojiti budžet koji smo dogovorili? Hoćemo. Hajde onda ove dvije točke i SIP i budžet da završimo. A on iz toga napravi da nešto nije dao", pojasnio je Dodik.

Dnevnik.ba

16. lipanj 2024 00:46