StoryEditor
akcija - reakcija

Dodik: Nisam ustao jedno jutro i iz čista mira stavio na stol mogućnost neovisne Republike Srpske

Piše desk  /  09.04.2023., 19:47h

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da on nije ustao jedno jutro i iz čista mira stavio na stol mogućnost da Republika Srpska postane nezavisna država i naglasio da Republiku Srpsku na tu mogućnost navode uporne antiustavne i antidejtonske izjave, poput ovih posljednjih o imovini.

- Kada iz Sarajeva prema Republici Srpskoj dolaze antiustavne i antidejtonske izjave nitko od ljudi s kojima smo napravili dogovor o zajedničkim institucijama ne reagira tako da kaže da su te izjave loše i da ne doprinose atmosferi suradnje, pa kada odgovorim na takve poruke onda svi skoče, pa tako i Elmedin Konaković - podsjetio je Dodik.

Na pitanje Srne da prokomentira izjavu Konakovića da bi od secesije, napuštanja institucija BiH ili njihove blokada najveću štetu imali građani Republike Srpske, Dodik je ocijenio da je šteta što Konaković nije sugerirao Denisu Bećiroviću, Zukanu Helezu ili Duški Јurišić da takav pristup koji su oni zauzeli ne ide u prilog BiH.

- Sljedeći put prije reakcije na moju reakciju neka vide odakle je krenula akcija. Biće manje nesporazuma ako to učini i Konaković i ostali. Cijenim ministra /inozemnih poslova u Vijeću ministara Elmedina/ Konakovića i poruke suradnje koje šalje, ali njegov kurs očito ne slijede svi u FBiH s kojima smo dogovorili sudjelovanje u zajedničkim institucijama - istaknuo je predsjednik Republike Srpske.

Dnevnik.ba

01. svibanj 2024 22:04