Article_Top_970x250

Dodik: Nikakav prijedlog iz sadašnjeg Vijeća ministara neće proći

nakon novog preglasavanja

Dodik: Nikakav prijedlog iz sadašnjeg Vijeća ministara neće proći

kol 01, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

"Moji razlozi protiv su isključivo vezani za činjenicu da sadašnje Vijeće ministara nije legitimno za predlaganje proračuna u godini gdje treba da dođe novo Vijeće ministara", kaže za ATV srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, komutirajući usvajanje proračuna zajedničkih institucija na jučerašnjoj telefonskoj sjednici Predsjedništva BiH na kojoj je srpski član Predsjedništva preglasan.

"Mi ne možemo prihvatiti da povećanje proračuna bude 18 milijuna u odnosu na prošlu godinu jer smatramo da to ide na uštrb Republike Srpske. Što veći proračun BiH, to su manje naše mogućnosti i mi ne možemo prihvatiti nikakvo povećanje, tako će se na kraju i desiti", kaže Dodik.

On je naveo da ako bi proračun išao dalje, mora proći  komisiju za financije Zastupničkog doma parlamenta BiH, a da ta komisija ne postoji.

Dodik kaže da se radi samo o dislociranom stajanju i ništa drugo.

"On će doći u parlament, tamo ne postoji komisija, ne postoji većina za izglasavanje proračuna. Ako i prođe u parlamentu, evo ja kažem sa tim povećanjem od 18 milijuna, neće proći u Domu naroda", izjavio je srpski član Predsjedništva BiH.

Dodik kaže da se situacija promijenila u tom dijelu koji podrazumijeva mogućnost da se može nešto učiniti.

"Neće im proći ni jedna odluka u Domu naroda iz principijelnog razloga. Šta oni očekuju da će neko doći neko iz Europe i nas natjerati da nešto odlučujemo?! Evo ja im kažem da nas neće nitko natjerati i da neće proći ni jedan prijedlog koji dođe iz sadašnjeg Vijeća ministara ili od budućeg koji se bude formirao na taj način. To je naše legitimno pravo, a onda ćemo mi ovdje putem Skupštine, Vlade nastaviti našu političku borbu", kaže Dodik za ATV.

Dnevnik.ba

Tagovi: