StoryEditor

Dodik: Nikakav prijedlog iz sadašnjeg Vijeća ministara neće proći

Piše D  /  01.08.2019., 07:08h

"Mi ne možemo prihvatiti da povećanje proračuna bude 18 milijuna u odnosu na prošlu godinu jer smatramo da to ide na uštrb Republike Srpske. Što veći proračun BiH, to su manje naše mogućnosti i mi ne možemo prihvatiti nikakvo povećanje, tako će se na kraju i desiti", kaže Dodik.

On je naveo da ako bi proračun išao dalje, mora proći  komisiju za financije Zastupničkog doma parlamenta BiH, a da ta komisija ne postoji.

Dodik kaže da se radi samo o dislociranom stajanju i ništa drugo.

"On će doći u parlament, tamo ne postoji komisija, ne postoji većina za izglasavanje proračuna. Ako i prođe u parlamentu, evo ja kažem sa tim povećanjem od 18 milijuna, neće proći u Domu naroda", izjavio je srpski član Predsjedništva BiH.

Dodik kaže da se situacija promijenila u tom dijelu koji podrazumijeva mogućnost da se može nešto učiniti.

"Neće im proći ni jedna odluka u Domu naroda iz principijelnog razloga. Šta oni očekuju da će neko doći neko iz Europe i nas natjerati da nešto odlučujemo?! Evo ja im kažem da nas neće nitko natjerati i da neće proći ni jedan prijedlog koji dođe iz sadašnjeg Vijeća ministara ili od budućeg koji se bude formirao na taj način. To je naše legitimno pravo, a onda ćemo mi ovdje putem Skupštine, Vlade nastaviti našu političku borbu", kaže Dodik za ATV.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 23:59