Article_Top_970x250

Dodik: Neće biti rata, Europa nam planski "usisava" narod

PREDSJEDATELJ PREDSJEDNIŠTVA

Dodik: Neće biti rata, Europa nam planski "usisava" narod

svibnja 22, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Istočnom Sarajevu da, usprkos složenijoj političkoj situaciji nego što je bila ranije, rata u BiH neće biti.

On je istaknuo da je u ovako složenoj situaciji potreban dogovor, ali da ga je nemoguće postići zbog "sterilnih političkih elita koje ne mogu ništa dogovoriti, a koje su napravili stranci".

"Ja u te ne spadam, jer pokušavam imati svoj stav i dogovoriti se o nečemu", rekao je Dodik.

Na konstataciju novinara da građane plaše izjave političara i da sve više iz BiH odlaze u druge zemlje tražeći posao, Dodik je rekao da o ovom teškom pitanju razgovara i s gospodarstvenicima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH koji mu se žale da nemaju dovoljno radne snage, ali i da poslove koje nude mnogi ne prihvaćaju.

"Stvorena je atmosfera odlaska, za to imaju odgovornost i lokalni organi, ali mislim i da je to plan razvijenih europskih zemalja da ´usisaju´ najkvalitetniji kadar, jer su oni u tom pogledu u strašnom deficitu", kazao je Dodik.

On je ocijenio da bi se u BiH mogao da napraviti smislen plan kako bi se ljudi, koji to žele, vratili.

"Mi ćemo u Republici Srpskoj, nakon Sabora SNSD-a, krajem lipnja početi izradu plana koji podrazumijeva stimulaciju za ostanak, kao i stimulaciju za povratak mladih ljudi koji se žele da početi baviti biznisom", najavio je Dodik.

On je dodao da će SNSD, čiji je lider, napraviti strategiju koja će podrazumijevati i fondove kako bi se stimulirali mladi u pokretanju privatnog biznisa.

Dnevnik.ba

Tagovi:

Article_Bottom_970x250