StoryEditor
nastavlja s obvezama

Dodik: Ne bojim se za svoju sigurnost, prije mjesec dana nuđen milijun dolara da me se ubije

Piše desk  /  13.04.2022., 11:38h
Srpski član Predsjedništva Milorad Dodik rekao je da je pred zoru obaviješten o tome da postoje informacije da je njegova sigurnost ugrožena, ali je poručio da će nastaviti sa svojim obvezama i da se ne boji.

- Negdje pred zoru su me obavijestili da ima nekih informacija o ugroženoj situaciji, informacije kojima se rukovodi MUP su uvjerljive i vjerujem im. Јa nastavljam i dalje sa svojim obvezama. Nikad se nisam bojao niti ću - rekao je Dodik za ATV.

Ponovio je da je Christian Schmidt nelegitiman.

- Nelegitimnog nelegalnog čovjeka postavljaju kao visokog predstavnika koji je mimo zakona i Daytona, on nije po meni visoki predstavnik. Oni sada pokušavaju i Rusiju da diskvalificiraju s ovim mjerama. Mi ne smijemo pokleknuti pred ovim, ne smijemo popustiti. Dođe čovjek koji nema nikakvu funkciju ukidati neki zakon. BiH je sastavljena iz dva entiteta, Republike Srpske i FBiH - rekao je Dodik.

Ponovio je da sve što nije po Ustavu stavljeno da stoji pod BiH, pripada entitetima.

- Isto tako su odlučili da imovina FBiH pripada FBiH, Brčkog Brčkom, samo Republika Srpska ne može imati svoju imovinu. Parlamentarna skupština kao u svim državama u svijetu može odlučivati o svojoj imovini i onda dođe Ustavni sud u kojem sjede tri muslimana. Zbog mog negodovanja sam doveden u ovakvu situaciju - dodao je Dodik.

Dodik se osvrnuo i na nedavne pozive na njegovo ubojstvo.

- Prije mjesec dana smo imali lika koji je nudio milijun dolara da ubije Dodika, što se okarakteriziralo kao šala, a vidimo kako je to. Scenarij je davno napravljen, Padyy Ashdown još davno je zamislio kako će ovo ići. A mi nećemo odustati, ja se ne borim za iluziju, srpska nije iluzija i ja ću se uvijek boriti. Kao mene ohrabrio Putin, što je glupost, budalaštine. EU nije navikla na krizu, pa oni traže tko je kriv - rekao je srpski član Predsjedništva.

Ponovio je da neće odustati od svoje politike bez obzira što drugi pokušali pričati i bez obzira na sankcije.

- Što nas obvezuje britanska zabrana i njihov stav. Što da mi jedan dan stavimo na svoj red situaciju u Velikoj Britaniji. Odjednom Srbi nisu problem pušaka i oružja, već samo pominjanje Srba kao Srba. Oni očekuju da mi radimo ono što oni odrede. Ne vjerujem da će ovo ikad prestati i oni će se uvijek miješati - rekao je Dodik.

Naglasio je da sankcije koje uvodu EU, tjeraju i Srpsku da uvede sankcije Rusiji koja je naša bratska zemlja.

- Mi ne želimo odbaciti Rusiju kao našeg partnera. Nikad nisu tražili neku rezoluciju ni za Nijemce, ni za Amerikance niti bilo koje druge. Ljudi iz PDP-a mjesecima hodaju za njima i predstavljaju nas kao neke diktatore, a ovi ih slušaju. Oni su došli do njih i bez ikakvog kriterija donose odluke i neće nikad prestati. To ne znači da mi trebamo stati i odustati i mi to nikad nećemo uraditi. Sad će biti problem i s ovim osiguranjem - poručio je Dodik.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 00:27