Article_Top_970x250

Dodik najavio zajedničku izjavu Srba i Hrvata o BiH: Ako ne bude prihvaćena, jedino rješenje je razdruživanje

srpski član predsjedništva bih

Dodik najavio zajedničku izjavu Srba i Hrvata o BiH: Ako ne bude prihvaćena, jedino rješenje je razdruživanje

lis 26, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: FaH

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će Srbi i Hrvati kreirati zajedničku izjavu kako BiH može funkcionirati i dodao da je, ako ne bude prihvaćena, jedino rješenje razdruživanje.

Dodik je naveo da „razdruživanje ne znači rat, osim ako bi međunarodni intervencionizam producirao takvo nešto“.

Ponovio je da nigdje nije zabranjeno da Republika Srpska provede referendum, te da Srbi imaju pravo razmišljati o tome i da bi im trebalo da biti prihvaćeno pravo na samoodređenje.

Dodik je istaknuo da se i Hrvatska otvoreno zalaže za status Hrvata u BiH.

- BiH je pogrešna zemlja, pogrešno koncipirana. Sve više ljudi govori da je BiH propala, neodrživa, složena država - rekao je Dodik za Pink.

Istaknuo je da RS ima dobre odnose sa Srbijom, jer je riječ o jednom narodu. Napomenuo je kako BiH formalno nije priznala Kosovo kao nezavisnu državu.

Govoreći o formiranju Vlade Srbije, Dodik je naveo da je to demokratski proces poslije provedenih izbora, a da je Srbima iz Republike Srpske najvažnije da s tom vladom postoji dobra suradnja.

Dodik je rekao da je konfiguracija nove Vlade Srbije takva da je jasno da treba odgovoriti na nekoliko važnih izazova, te ocijenio da su ljudi, koji su predloženi za ministre, sposobni izvršavati ponuđene poslove.

- Nama, Srbima iz Republike Srpske, je najvažnije da imamo dobru suradnju s Vladom Srbije. Ranije sam dogovorio s predsjednikom Aleksandrom Vučićem da prvi posjet novih vlada bude upravo RS, odnosno Srbiji da bi i na taj način pokazali da je stalna suradnja jedan od naših zajedničkih ciljeva i interesa - napomenuo je Dodik

Dnevnik.ba