StoryEditor
skraćenica ostaje ista

Dodik najavio promjenu imena SNSD-a

Piše desk  /  05.11.2022., 19:10h

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik danas je iznenadio javnost kazavši da bi njegova stranka uskoro mogla promijeniti ime.

"Moguće je da će Stranka nezavisnih socijaldemokrata promijeniti naziv sa istom skraćenicom u Snaga naroda snaga države - SNSD", izjavio je Dodik.

Dodik je poručio da će biti završeni primarni poslovi vezano za državu.

"Za skraćenicu SNSD mi smatramo da je to 'Snaga naroda, snaga države', ne samo da je to naziv stranke. Možda ćemo čak i tragati za tim da u narednom vremenu promijenimo naziv i da ostane ista skraćenica, da se SNSD zove Snaga naroda snaga države - SNSD. Tako da ćemo ući u neku vrstu reforme", rekao je Dodik.

Dodik je naglasio da je to na simboličnom nivou, ali da će svakako biti uvedena nova mlađa generacija.

"Mi očekujemo negdje s proljeća, najkasnije jeseni da ćemo imati izborni sabor i na njemu ćemo značajno rekonstruirati i Predsjedništvo i Glavni odbor, ocijenit ćemo svaki doprinos na terenu. Јa sam zahvalan svim našim ljudima koji su radili. Bilo je nekih kolebljivaca, ali to nije utjecalo na rezultat. Mi smo ostvarili povijesni rezultat nakon 18 godina sudjelovanja u vlasti u kotinuitetu. Opet smo dobili najveći rezultat, 42 posto za Predstavnički dom je ozbiljan rezultat, 35-6 posto za parlament Republike Srpske isto tako", istakao je Dodik.

Dodik je poručio da je malo partija koje to mogu uraditi nakon 20 godina kontinuiteta u vlasti.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 03:06