StoryEditor
banjaluka

Dodik: Muslimanski nacionalizam otišao je do te mjere da pokušava iskoristiti ukrajinsku krizu za reafirmaciju svojih ciljeva

Piše desk  /  24.05.2022., 13:59h

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da su ministar obrane Sifet Podžić i načelnik Zajedničkog stožera Oružanih snaga BiH Senad Mašović prisustvovali sastanku ministra obrane SAD-a Lloyda Austina s ukrajinskim dužnosnicima bez odluke Predsjedništva BiH.

Dodik je rekao da to pitanje nije bilo na sjednici Predsjedništva BiH te da je on o tome obaviješten iz medija.

- Nije to pojedinačni slučaj, to je dio jednog udruženog pothvata za rušenje BiH od strane muslimana. Muslimanski nacionalizam je otišao do te mjere da pokušava iskoristiti ukrajinsku krizu da bi reafirmirao svoje ciljeve - rekao je Dodik u Banjaluci.

Govoreći o navodima da se BiH pridružila sankcijama Rusiji, Dodik je rekao da BiH to nije uradila jer je za uvođenje sankcija bilo kojoj zemlji potrebna odluka relevantnih organa koje, u ovom slučaju, nema.

Dodik je rekao da ne postoji ni odluka o pridruživanju BiH zabrani letova za ruske avione.

- Ovdje postoje dokazi o podjeli BiH. Muslimani će pokušati držati se toga da su nešto uradili, a mi to ne prihvaćamo jer o tome nije odlučeno u Predsjedništvu BiH, Vijeću ministara ili Parlamentarnoj skupštini - istaknuo je.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 10:59