StoryEditor
"LAŽNO SE PREDSTAVLJA"

Dodik: Možda će Schmidt biti dobar turistički vodič, ali nikad ništa više u BiH

Piše Desk  /  07.02.2024., 09:49h

"Možda će Schmidt postati dobar turistički vodič, ali nikada ništa više u BiH. Da je Schmidt iz Bavarske objektivni turistički vodič, gospodin Pistorius iz Donje Saksonije bi čuo o tome da političari u Republici Srpskoj, kao i oni u Njemačkoj, traže da se poštuju ustavom propisane nadležnosti BiH i Srpske", napomenuo je Dodik.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da će Christian Schmidt, kojeg je posjetio njemački ministar obrane Boris Pistorius, možda postati dobar turistički vodič, ali nikada ništa više u BiH.

"Kakav je to jad i čemer kada ministra obrane Njemačke o stanju u BiH informira čovjek koji se lažno predstavlja? ", napisao je Dodik na društvenoj mreži X.

Dodik je naveo da je jučer njemački ministar obrane posjetio njemačkog turista u kancelarijama OHR-a i izjavio kako je "zahvaljujući njemu mogao više i bolje da se upozna s BiH". 

"Možda će Schmidt postati dobar turistički vodič, ali nikada ništa više u BiH. Da je Schmidt iz Bavarske objektivni turistički vodič, gospodin Pistorius iz Donje Saksonije bi čuo o tome da političari u Republici Srpskoj, kao i oni u Njemačkoj, traže da se poštuju ustavom propisane nadležnosti BiH i Srpske",  napomenuo je Dodik.

Dodik je upitao i koliko Njemačka poštuje BiH, kada više vjeruje nekome bez legitimiteta, nego legitimnim nositeljima vlasti. 

"Sjećanja na prošlost i njemačku ulogu u BiH su tragična i bolna. Ne želim da nam i budućnost bude takva", rekao je Dodik.

Dnevnik.ba

14. svibanj 2024 14:51