StoryEditor
srpski član Predsjedništva BiH

Dodik: Mandati trebaju pripadati stranci, smanjila bi se korupcija i mijenjanje dresova

Piše desk  /  23.05.2022., 12:57h

‘‘Nećemo imati ponovo da stranke upravljaju mandatima, nego će to pojedinci”, naveo je Dodik.

U samo jednom mandatu u Narodnoj skupštini Republike Srpske, čak trećina saziva promijenila je stranački dres. Komentirajući to, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, kazao je da će to sve srediti izbori, prenosi N1.

“Mi smo kao stranka tražili uporno da mandat pripadne stranci, jer stranka vodi izbore. Naravno da je važno tko su pojedinci na tim listama, a smanjila bi se priča oko politike korupcije i da se ne mijenjaju dresovi. Nećemo imati ponovo da stranke upravljaju mandatima, nego će to pojedinci”, naveo je.

Na pitanje, kome treba pripadati mandat, strankama ili pojedinicima, rekao je:

“Ovdje kad se pojavi 105 stranaka, onda je to diktatura Milorada Dodika”. Dodao je i da je za ideju da mandati pripadnu strankama.

Danas je razgovarao i s predstavnicima Omladinskog savjeta Republike Srpske o položaju mladih.

“Puno stvari je u sferi u omladinskoj politici urađeno. Mladi zaslužuju društvenu pažnju. Ovdje smo u sferi gdje treba reagirati na programe koji će biti intresantni za održivost njihovog obrazovanja, poslova, jačanje njihovog uvjerenja da se trebaju vratiti ovdje i da grade ovu zajednicu, a i oni koji su otišli da s njima razgovaramo kako bi se vratili i pomogli sa svojim znanjem”, kazao je Dodik.

Mnoge politike koje su kreirane, a vezane su za zapošljavanje mladih, dodao je Dodik, u njih je potrošeno 56 milijuna.

“Kreiran je proces u kojem svatko tko uposli novog čovjeka, u prvoj godini ne plaća doprinose na plaće na njih. Dogovorili smo se oko “start upa” da krene ponovno. Izlazimo iz sfere korone, ali rat u Ukrajini kreira mnogo probleme. Moramo razumjeti gdje se nalazimo i u kojem problemu, ako ne budemo, društvo može otići u destabilizaciju. Mladi nose dobre ideje i moramo se prilagoditi novim trendovima“, istaknuo je on.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 02:22