StoryEditor

Dodik: Komšić zabija glavu u pijesak, njegovi stavovi nisu stavovi Predsjedništva

Piše D  /  08.11.2019., 12:11h

"Umjesto da se na najodgovornijim mjestima u BiH prodiskutira o problemu povratnika s ratišta po Bliskom istoku i stvarne prijetnje od terorizma u BiH, ovdje se napada svatko tko o tome ne želi i neće ćuti, a sada je na red došao i predsjednik Francuske Emmanuel Macron", naglasio je Dodik.

Na pitanje da prokomentira Komšićev poziv upućen Roussonu, član Predsjedništva BiH rekao je da stavovi koje Komšić javno iznosi ili koje će tim povodom priopćiti francuskom veleposlaniku nisu stavovi BiH, ‘‘jer o njima ne postoji suglasnost unutar Predsjedništva BiH‘‘.

Iz kabineta predsjedatelja Predsjedništva BiH priopćeno je da će Komšić danas pozvati na razgovor veleposlanika Francuske u BiH zbog izjave francuskog predsjednika Emmanuela Macrona da je BiH tempirana bomba zbog povratka ratnika terorističke organizacije Islamska država.

Najavljeno je da će Komšić od veleposlanika tražiti da razjasni stavove koje je predsjednik Francuske iznio u listu Economist.

Macron je naveo da je BiH tempirana bomba koja kuca tik uz Hrvatsku i suočava se s problemom povratka džihadista, te istaknuo da se moraju reformirati procedure za članstvo u EU, "jer one više ne služe svrsi, nisu strateške, niti političke, već previše birokratske i nepovratne".

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 10:35