Article_Top_970x250

Dodik: Komšić na prevaru vrši funkciju hrvatskog člana Predsjedništva...

obespravljivanje naroda

Dodik: Komšić na prevaru vrši funkciju hrvatskog člana Predsjedništva...

ožu 01, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Srna

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da je 1. ožujak 1992. u stvari bio prvi pucanj u BiH, a sve što je uslijedilo bila je posljedica činjenice da se pokušalo s obespravljivanjem jednog od tri ravnopravna naroda u BiH.

Dodik je istaknuo da inzistiranjem na 1. ožujku kao tzv. danu nezavisnosti BiH Bošnjaci nastavljaju operaciju koju su započeli 1. ožujka 1992. ubojstvom srpskog svata i spaljivanjem srpske zastave, a to je oduzimanje prava srpskog naroda u BiH i njegovo protjerivanje.

"U tom svjetlu vidim i današnju izjavu Željka Komšića kome su papiri memorijalnog centra poslužili da na dnevni red stavi svoju političku agendu kao rezervni bošnjački član Predsjedništva u kojoj Srbe poistovjećuje s nacistima, nameće im kolektivnu krivicu za individualne zločine, traži izmjenu Ustava po pitanju Srebrenice i još nam oduzima pravo da govorimo", istaknuo je Dodik.

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH ocijenio je da je današnji nastup Željka Komšića dokaz da Bošnjaci ni 26 godina od završetka rata nisu izašli iz rata, da nisu odustali od ratnih ciljeva i da nemaju namjeru da vode dijalog s onima koji također polažu pravo na BiH.

Dodik je konstatirao da je Komšićev politički život posljedica upravo tog 1. ožujka, kada su Srbi preglasani i napadnuti.

"Komšić je simbol tog 1. ožujka, jer 26 godina od završetka rata on na prevaru vrši funkciju hrvatskog člana Predsjedništva, a da ga nisu birali Hrvati. Mislim da i Hrvati danas na taj 1. ožujak gledaju iz druge perspektive, jer oni danas doživljavaju ono što su prvenstveno Bošnjaci spremili za Srbe 1. ožujka prije 29 godina", naglasio je Dodik.

U Federaciji BiH danas se obilježava "dan nezavisnosti", a u Republici Srpskoj 1. ožujak je sinonim za nelegitimni referendum održan uz protivljenje srpskog naroda, na brutalno ubojstvo srpskog svata, ranjavanje pravoslavnog svećenika i paljenje srpske zastave na sarajevskoj Baščaršiji, kao i na to da su ubojice ostale nekažnjene, prenosi Srna.

Dnevnik.ba