Article_Top_970x250

Dodik: Komšić na komemoraciju Ashdownu ide u svoje, a ne u ime Predsjedništva

"najveći neprijatelj u poslijeratnoj povijesti bih"

Dodik: Komšić na komemoraciju Ashdownu ide u svoje, a ne u ime Predsjedništva

ruj 10, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da predsjedatelj Predsjedništva BiH Željko Komšić prisustvuje obredu posvećenom nekadašnjem visokom predstavniku u BiH Paddyju Ashdownu u Londonu u svoje ime, a ne u ime Predsjedništva.

"On tamo nije u ime Predsjedništva BiH, kao što ni njegov posjet Velikoj Britaniji nije u ime Predsjedništva. Paddy Ashdown je ovdje ostao upamćen kao međunarodni prestupnik, koji je u svom mandatu pogazio sve pozitivne i domaće i međunarodne pravne akte", kazao je Dodik, upitan da prokomentira Komšićevo sudjelovanje na službi organiziranoj u znak sjećanja na bivšeg visokog predstavnika u BiH koji je umro u prosincu prošle godine.

Srpski član Predsjedništva BiH rekao je i da je, zahvaljujući Ashdownovim aktivnostima koje su bile u maniru najgorih okupatora koji su upamćeni, BiH danas daleko od normalne zajednice.

"Odlazeći iz BiH, za sobom je ostavio desetke i stotine ljudi i njihovih obitelji kojima su zbog njegovih nakaradnih i nepravnih odluka pogažena osnovna ljudska prava. Ostavio je Daytonski sporazum na čijoj je devastaciji maksimalno radio, a baveći se političkom korupcijom iz BiH je iznio značajnu materijalnu korist", rekao je Dodik.

Ako je BiH imala neprijatelja u svojoj poslijeratnoj povijesti, istakao je Dodik, onda je to bio Paddy Ashdown.

Dnevnik.ba