StoryEditor

Dodik: Komšić je drugi bošnjački član Predsjedništva, na hrvatska područja ne smije niti ući

Piše D  /  25.07.2020., 02:07h

Na pitanje Srne za komentar na negativne poruke koji stižu iz Sarajeva nakon posjeta predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Republici Srpskoj, Dodik je istaknuo da je ta mržnja okrenuta prema svemu što je vezano za Srbe u cjelini, pogotovo u Srpskoj i Srbiji, njihovu suradnju i mogućnost da realiziraju važne projekte.

“To osjetim svaki put kada odem u Sarajevo i kada imam obveze kao srpski član Predsjedništva BiH. Oni su toliko ostrašćeni u tom pogledu i vrlo uvezani i ujedinjeni. Tu nema razlike između SDA, SDP-a, Komšića ili bilo koga tamo. Svi sviraju isti instrument mržnje prema Srbima i Republici Srpskoj u nastojanju da iskoriste međunarodnu privrženost njima, istu onu od koje su bili podržani i tijekom rata”, istakao je Dodik.

Što se tiče Komšića i njegovih izjava povodom Vučićevog posjeta Banjoj Luci, Dodik je rekao kako ti njegovi politički i djetinjasti pokušaji da izlazi u javnost s nekim navodno “velikim hipotezama geopolitičkog karaktera” svakako spadaju u političku glupost novijeg vremena u BiH.

“On ni ne može ništa drugo nego duriti se i pokušavati svoju nemoć iskazati jakim riječima mržnje i napada na Srbe, Srpsku, Srbiju, Rusiju i bilo koga drugog za što on ocijeni da bi mogao dobiti pljesak od nekih zapadnjaka koji su ga vjerojatno ohrabrili da takvo nešto čini”, rekao je Dodik.

On je zaključio kako o Komšićevom legitimitetu i ne vrijedi uopće govoriti jer je to čovjek koji se lažno predstavlja kao hrvatski član Predsjedništva BiH, a u biti ne smije ući niti u jednu općinu sa hrvatskom većinom.

“Komšić je drugi bošnjački član Predsjedništva i razumljivo je zašto legitimni politički predstavnici Hrvata u BiH zaobilaze i Predsjedništvo i sve institucije, gdje god se on pojavljauje kao lažno kukavičje jaje podmetnuto Hrvatima”, istaknuo je Dodik, podsjetivši kako se Komšić još u ratu hvalio borbom protiv Srba za što je dobio muslimanskog “Zlatnog ljiljana”.

I nakon ovakve priče ostaje samo nejasno zašto je SNSD podržao Selmu Cikotića za ministra sigurnosti? Lijepo bi bilo dobiti odgovor i na to pitanje.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 19:03