Article_Top_970x250

Dodik: Komšić ide privatno u Bruxelles, ne predstavlja Predsjedništvo

"opća podvala"

Dodik: Komšić ide privatno u Bruxelles, ne predstavlja Predsjedništvo

velj 16, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Arhiva

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da predsjedatelj Predsjedništva BiH Željko Komšić privatno ide u Bruxelles na večerašnji sastanak predstavnika EU s liderima zemalja zapadnog Balkana jer o ovom pozivu nije informirao članove Predsjedništva BiH.

Dodik je za TV Prva istaknuo da je on u takvim prilikama, dok je bio na čelu Predsjedništva, uvijek sazivao sjednicu da bi se s članovima dogovorio o stavovima koje će iznositi, a Komšić sada nije sazvao sjednicu Predsjedništva BiH.

"On ide tamo privatno, iznosi privatne stavove. On podvaljuje, a oni iz Europe to prihvaćaju. Pozvao sam veleposlanika EU i rekao da je to neprihvatljivo i da je to privatni aranžman Komšića", rekao je Dodik.

Dodik je istaknuo da međunarodna zajednica to dozvoljava i srpskim predstavnicima kaže da to moraju poštivati.

Dodik je napomenuo da su, dok je bio predsjedatelj, u Bruxelles išla sva trojica članova Predsjedništva BiH.

"Komšić ide tamo da bi skup iskoristio da ispričao samo svoju priču. To je opća podvala i to radi međunarodna zajednica", rekao je Dodik.

Lideri zemalja zapadnog Balkana sastat će se večeras u Bruxellesu neformalno s predsjednikom Europskog vijeća Charlesom Michelom i šeficom Europske komisije Ursuluom von der Leyen u okviru priprema za summit EU-zapadni Balkan u Zagrebu u svibnju ove godine.

Dnevnik.ba