Article_Top_970x250

Dodik: Komšić i Izetbegović su trbuhozborci svojih mentora

ne brane interese BiH

Dodik: Komšić i Izetbegović su trbuhozborci svojih mentora

srp 04, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je danas da odluke o članstvu BiH u NATO nema, niti će je biti, te da o tome "odlučuje Republika Srpska".

Na pitanje da prokomentira izjave Željka Komšića i Bakira Izetbegovića da se ambasador Rusije u BiH Petar Ivancov miješa u unutarnje stvari BiH i "ne poštuje odluke njenih institucija" kada je riječ o tome da li BiH treba ući u NATO, srpski član Predsjedništva je rekao da odluke o članstvu u NATO nema i nema puta BiH u taj savez, niti će ga biti i za to im nije kriv Ivancov ni Ruska Federacija.

"Ruska Federacija ima prijateljsku politiku prema BiH, zasnovanu na međunarodnom pravu, ne krijući da ima dobre odnose s Republikom Srpskom", naglasio je Dodik.

On je istaknuo da Komšić i Izetbegović ne vode principijelnu politiku, niti brane interese BiH, jer to što govore nije interes Republike Srpske.

"Oni su obični trbuhozborci svojih mentora, koji se kriju po drugim ambasadama u Sarajevu. Da su zaista zaštitnici interesa BiH u koju se kunu ne bi žrtvovali svog ministra sigurnosti zarad ambasadora Pakistana, i ne bi pažljivije gledali što kaže Vijeće za provođenje mira, izmišljeno tijelo, nego Parlament BiH, biran na izborima", konstatirao je Dodik, prenosi Klix.

Dnenvik.ba