StoryEditor

Dodik: "Izjava Grabar-Kitarović je najcrnja revizija povijesti"

Piše D  /  02.09.2019., 12:09h

"Svi šefovi država koji su se jučer okupili u Poljskoj znaju da je Nezavisna Država Hrvatska bila satelit fašističke Njemačke, te da su u okviru takve države počinjena najveća zvjerstva u Drugom svjetskom ratu prema Srbima, Jevrejima, Romima i ostalim antifašistima", naglasio je Dodik. 

Na pitanje Srne da prokomentira izjavu Kitarović da je hrvatski narod, srazmjerno broju stanovnika, najviše doprinio antifašističkoj borbi u Europi, te da je sudjelovalo više od pola milijuna Hrvata, Dodik je rekao da je u antifašističkoj borbi naroda nekadašnje Jugoslavije bilo i Hrvata, ali da to nije ni taj broj ni opseg na koji se poziva Kitarovićeva.

"Povijesna je činjenica da su upravo Srbi podigli ustanak i bili nositelji antifašističkog pokreta i u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj. Što god da je izjavila predsjednik Hrvatske, to ne može promijeniti povijesnu činjenicu da su Srbi bili jedan od najstradalnijih naroda na tlu i bivše Jugoslavije i Europe u borbi protiv nacizma i fašizma, te da je ta istina dobila i međunarodnu verifikaciju", istakao je Dodik.

Dnevnik.ba

14. travanj 2024 06:00