Article_Top_970x250

´Dodik iskazuje bespotreban strah...´

željko komšić:

´Dodik iskazuje bespotreban strah...´

srp 02, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Nakon izjave predsjedatelja Predsjedništva BiH Milorada Dodika da Oružane snage BiH neće ići na granicu sa Srbijom i Crnom Gorom te fizički zatvarati granice zbog migrantske krize, oglasio se i član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

On je klix.ba kazao da Dodik iskazuje bespotreban strah u vezi s angažmanom Oružanih snaga BiH na granici sa Srbijom kako bi se suzbili ilegalni prelasci migranata. 

"Moj prijedlog je bio da se angažiraju inženjerske jedinice, a ne naoružani vojnici, tako da se ne radi o bilo kakvom militantnom rješenju. Predsjedništvo BiH mora pokazati liderstvo u ovom slučaju, a ne bježati od odgovornosti", poručio je Komšić.

Dodikova izjava došla je nedugo nakon završetka današnje sjednice Vijeća ministara BiH na kojoj je razgovarano o migrantskoj krizi. Ministarstvo obrane dobilo je zadatak da prema Predsjedništvu BiH uputi Odluku o angažiranju inženjerskih jedinica za sprječavanje ilegalnog prelaska granice BiH.

"Potpuno mi je poznata netrpeljivost militantnog Denisa Zvizdića prema Srbiji, koji bi umjesto zatvaranja granica trebalo razmišljati o tome kako da se nađe rješenje za problem dolaska migranata u BiH u dijalogu sa Srbijom i Crnom Gorom, a ne da se šalje vojska na granice", kazao je Dodik.

Dnevnik.ba