StoryEditor
napisao kolumnu

Dodik: Inzkov zakon neće biti objavljen u Službenom glasniku Republike Srpske

Piše desk  /  04.02.2022., 11:31h
Srpski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik istaknuo je da Republika Srpska zaključcima Narodne skupštine potvrđuje da je "suverena u odlučivanju i da nije destabilizirajući faktor u državi".

“Mi njima zauzimamo svoj proaktivni stav u aktualnoj krizi i sa sebe skidamo klevetu iz Sarajeva da su svi problemi potpisani našim imenom i prezimenom. Ljudima u Republici Srpskoj je jasno da nisu, ali neki izvana radije zadržavaju predstavu o našoj krivici”, poručio je Dodik u autorskom tekstu za Nezavisne novine.

Poručio je da mu nije poznato da se u državnim institucijama išta odlučivalo što je bilo protivno interesima Republike Srpske ili zaključaka koje je usvojila skupština ovog RS-a u srpnju prošle godine.

“Naravno da ne prihvaćamo tzv. Inzkov zakon niti će taj zakon biti objavljen u `Službenom glasniku Republike Srpske`. Kako će dio međunarodne zajednice riješiti to pitanje, to prepuštamo njima. Ali mi ne želimo da sjedimo skrštenih ruku, čekajući milost neizabranih stranih državljana kad bi se oni mogli pozabaviti pitanjem spornog zakona. Sve vrijeme govorimo o tome da moramo biti suvereni u odlučivanju, mi ništa drugo ne radimo”, naglasio je Dodik.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 05:47