StoryEditor
UOČI VUČIĆEVOG ODLASKA

Dodik i Vučić na molitvi u Hramu Svetog Save: Porfirije im poručio da "imaju mudrosti i odlučnosti svjedočiti istinu"

Piše Desk  /  20.05.2024., 07:38h

Silni su oni koji su protiv nas, ali Srbija je naša najveća svetinja. Mnogo je laži, ali je istina jedna i vječna, rekao je Vučić.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik prisustvovao je jutros s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem molitvi u Hramu Svetog Save u Beogradu pred Vučićev polazak u New York  gdje će se pred Generalnom skupštinom UN naći i sporna im Rezolucija o Srebrenici.

Molitvi su nazočili i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić, premijer Srpske Radovan Višković, ministar sigurnosti u Vijeću  ministara Nenad Nešić, kao i drugi dužnosnici Srbije, Srpske i predstavnici Srba iz regiije. 

Molitvu je predvodio Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije.

Porifije blagoslovio Dodika i Vučića i poručio im da "imaju dovoljno snage za teške dane koji predstoje" 

Patrijarh je blagoslovio Vučića i Dodika i poželio Vučiću sreću i da ima dovoljno snage za teške dane koji predstoje.

Patrijarh Porfirije poručio je da će srpski narod snažno podići glas protiv povijesnog revizionizma.

"Sabrali smo se da se pomolimo pred vaš put u Njujork. Danas snažno podižemo svoj glas protiv istorijskog revizionizma i da srpski narod bude proglašen za počinioce genocida. Nalazimo se u iskušenju pred najvećim međunarodnim forumom, molimo se da vam Bog da snage da na najbolji način zastupate naš narod. Da imate mudrost i odlučnosti da svjedočite istinu. Neka vas Bog blagoslovi", poručio je patrijarh u besjedi.

Vučić je rekao da je od patrijarha Porfirija zatražio blagoslov pred put i da ide u New York da se bori za budućnost Srbije.

"Silni su oni koji su protiv nas, ali Srbija je naša najveća svetinja. Mnogo je laži, ali je istina jedna i vječna. Naša trobojka će se ponosno vijoriti u Njujorku, a pod njenim okriljem će novu energiju u zalaganju za pravedniji svijet naći sve slobodarske zemlje, sve nacije koje se bore za dostojanstvo i pravdu, koja je dugo bila obesmišljavanja i ponižavana. Živjela Srbija!", napisao je Vučić na Instagramu.

23. srpanj 2024 05:56