Article_Top_970x250

Dodik i Bregu razgovarali o problemu odlaska mladih sa zapadnog Balkana

susret s glavnom tajnicom Vijeća za regionalnu suradnju

Dodik i Bregu razgovarali o problemu odlaska mladih sa zapadnog Balkana

ožu 14, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik primio je danas u nastupnu posjetu glavnu tajnicu Vijeća za regionalnu suradnju Majlindu Bregu, koju je informirao o procesu formiranja Vijeća ministara BiH, kao i aktivnostima koje su poduzete na europskom putu BiH.

Razgovarano je o odluci Predsjedništva BiH o zaključivanju Sporazuma o sniženju cijena usluga roaminga u javnim mobilnim komunikacijskim mrežama na zapadnom Balkanu, a čije potpisivanje je predviđeno na Digitalnom samitu u Beogradu 4. i 5. Travnja, prenosi Fena.

Sugovornici su također razgovarali i o otklanjanju prepreka za potpisivanje sporazuma o međusobnom priznavanju visokoškolskih diploma, koji bi doveo do veće mobilnosti i smanjio nezaposlenost, posebno mladih.

Obostrano je zaključeno da je potrebno učiniti dodatne napore koji bi doveli do bolje povezanosti regije, kao i da je neophodno zajedno djelovati u pronalaženju rješenja za sve veći odlazak mladih sa zapadnog Balkana, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Dnevnik.ba

Tagovi:

Article_Bottom_970x250