StoryEditor
banja luka

Dodik i Borenović se žestoko svađali pred patrijarhom: "Ajd ne se*i"

Piše desk  /  24.10.2021., 11:15h
Posjet srpskog patrijarha Banjoj Luci imao je, osim duhovnog, i drugu karakter. U Vladičanskom dvoru je upriličena kava za goste, a potom i večera za odabrano društvo iz crkve i politike.

Kako BN saznaje iz krugova bliskim crkvenim velikodostojnicima, a o čemu se priča i po Banjoj Luci, u koliko-toliko opuštenoj atmosferi nezaobilazna tema bila je aktualno-politička situacija. Navodno je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik pokušao svoje najnovije poteze pojasniti patrijarhu, navodeći da je "sada trenutak da RS se odvoji od BiH", tvrdeći da je postalo neizdrživo.

Kazao je da problem prave i zapadnjaci, ali, kako je naveo, i neki Srbi, koje oni podržavaju.

Kako tvrdi izvor BN televizije, na Dodikovu priču oštro je reagirao predsjednik PDP-a Branislav Borenović, koji se, zajedno s gradonačelnikom Banje Luke, našao u tom društvu.

Borenović, je prema istom izvoru, prekinuo Dodika u elaboraciji i biranim riječima se obratio patrijarhu kazavši da to nije tako - što se Dodiku nije svidjelo.

Međutim, kako tvrdi izvor BN televizije, koji se našao na tom mjestu, Borenović je izrekao nekoliko rečenica koje su bila oprečne Dodikovim, koji ga je pokušavao prekinuti dovikujući mu:

"Što ti znaš i tako sve, kaže, u Milinom maniru...".

Rasprava i razgovor je potrajala, malo Dodik, malo Borenović, a u to su se uključili i drugi prisutni, dok u jednom trenutku Dodik nije rekao Borenoviću i to sve pred patrijarhom i ostalim crkvenim velikodostojnicima:

"Ajd, ne s*ri!".

Patrijarh je pokušavao reći da treba smirenim tonom i dijalogom rješavati nesuglasice, ali nije iznosio svoje stavove, više je slušao, tvrdi taj izvor i dodaje da je Dodik negodovao i na Stanivukovića, koji je podržao Borenovićeve stavove, kazavši da je ovo što se radi avanturizam i kockanje s RS.

Pored crkvenih velikodostojnika na toj večeri bili su još i predsjednica RS-a Željka Cvijanović, kao i ministar unutarnjih poslova RS-a Dragan Lukač, Nenad Stevandić...

Na pitanje jesu li se u raspravu oni uključivali, izvor BN televizije tvrdi da je Cvijanović nešto govorila i Stevandić, ali ništa bitno, dok je, kako navodi Lukač "mudro" šutio.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 23:53