Article_Top_970x250

Dodik: Federacija BiH potencijalno mjesto širenja epidemije

Član Predsjedništva BiH

Dodik: Federacija BiH potencijalno mjesto širenja epidemije

ožu 26, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik najavio je da će u subotu, 28. ožujka, biti održana posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj će biti uvedeno izvanredno stanje.

-Na taj način ćemo moći brže donosti mjere koje su čak vezane i zakone i time reguliramo neke stvari - rekao je Dodik u obraćanju javnosti, prenosi Fena.

Medicinske mjere, koje su preuzete, kaže, daju rezultate, ukoliko ih se građani pridržavaju, a karantena na bh. granici je smanjio broj onih koji dolaze u RS iz inozemstva.

-U prošlom danu smo imali smo njih 24 koji su se prijavili na svim graničnim prijelazima na teritoriji RS. Osnovna stvar je da jurimo za onima koji su imali kontakt s zaraženim kako bi mogli poduzeti određene mjere - rekao je Dodik i dodao i da su problem neodgovorni pojedinci.

Potrebna je, kaže, podrška građana u odgovornom ponašanju te uvjerava da postoje pomaci u naporima da se nabave respiratori.

-Nismo uspjeli da na najbolji mogući način neke stvari iskoordiniramo s Federacijom BiH, koja kasni i predstavljat će nam potencijalno mjesto širenja epidemije. Morat ćemo vidjeti koje ćemo mjere poduzeti u tom pogledu...- ustvrdio je član Predsjedništva BiH.

Najavio je podršku gospodarstvu, kroz poseban fond te novi set mjera.

Dnevnik.ba