Article_Top_970x250

Dodik: Drvar je bio i ostao srpski grad

PREDSJEDATELJ PREDSJEDNIŠTVA bih

Dodik: Drvar je bio i ostao srpski grad

tra 18, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: N1

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da je Drvar bio i ostao srpski grad, te da je to istina, ali je problematična histerija koja se svaki put pokrene u Federaciji BiH kada Srbi pokušaju reći da ih još ima i da će tu ostati.

Na pitanje da prokomentira niz negativnih reakcija na izjavu veleposlanika Srbije u BiH Aleksandra Đorđevića da će Drvar ponovno biti srpski grad, Dodik je kazao da ne vidi ništa sporno, navodeći da je rekao istinu o Drvaru.

"Drvar je bio i ostao srpski grad i izražavam zadovoljstvo šti Srbija zadržava pažnju na svakom mjestu gdje žive Srbi, bilo da je riječ o Republici Srpskoj ili FBiH. Ono što je problematično u događaju za koji me pitate jest histerija koja se svaki put pokrene u FBiH kada Srbi pokušaju reći da ih još ima i da će tu ostati. I ovom prilikom izražavam zahvalnost Srbiji što brine o Srbima, pa i kroz otvaranje konzularnih poredstavništava i u Srpskoj i FBiH", naglasio je Dodik.

Veleposlanik Srbije u BiH Aleksandar Đorđević rekao je prilikom otvaranja Konzularnog ureda Srbije u Drvaru da će Drvar u perspektivi biti srpski grad, kao što je uvijek i bio.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250