StoryEditor
Predsjednik SNSD-a

Dodik: "Dogovor SNSD-a, HDZ-a i Osmorke pokazao da ukoliko se poštuje Ustav može se doći do rješenja"

Piše desk  /  18.12.2022., 13:15h

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik se na Instagramu osvrnuo na prethodni tjedan.

- SNSD, HDZ i stranke Osmorke potpisivanjem smjernica, načela i ciljeva u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti na nivou BiH, pokazali su da ukoliko svi uvažavamo ustavni poredak, onda se i dogovor može brzo postići. Time smo se rukovodili i sad možemo ići dalje u formiranje vlasti. RS u novom Vijeću ministara će pripasti četiri ministarska mjesta, a Federaciji BiH šest, istakao je.

Kandidatski status

Istakao je da je osim sastanaka, prisustvovao i božićnom prijemu u organizaciji potpredsjednika RS Davora Pranjića u Banjoj Luci i prijemu koji je organizirao Dragan Čović.

- Nakon što je u Briselu saopštena odluka o dodjeli statusa kandidata BiH, pozdravio sam tu odluku šefova vlada i država EU, ali ću i predložiti svim političkim akterima u BiH i entitetima da od EU do 2027. godine zatraže financijsku podršku od 20 milijardi eura. Na manifestaciji "Glasa Srpske", koji tradicionalno organizira Izbor najboljih sportaša RS, čestitao sam našim sportašima uspjehe na natjecanjima. Imao sam poseban sastanak sa svjetskom prvakinjom u boksu Sarom Ćirković te joj zaželio još puno šampionskih titula - istakao je.

Smrt Siniše Mihajlovića

Osvrnuo se i na smrt Siniše Mihajlovića.

- Tužna vijest stigla je iz Rima o smrti našeg velikog nogometaša  i trenera Siniše Mihajlovića, a posjetu Beogradu iskoristio sam i da mu odam počast u muzeju FK Crvena zvezda. S članovima SNSD-a u Laktašima proslavio sam uspješnu izbornu godinu. U subotu sam u Beogradu prisustvovao kongresu Socijalističke partije Srbije - napisao je.

Dnevnik.ba

21. travanj 2024 19:20