StoryEditor
srpski član predsjedništva

Dodik: Dobio sam informacije da me žele skloniti ili deportirati, Ashdown je davno zamislio kako će ovo ići

Piše desk  /  14.04.2022., 09:14h
U izjavi za portal Objektiv srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je očigledno postao meta nekih struktura izvan Bosne i Hercegovine, te da u kontinuitetu do njega stižu informacije da mu je sigurnost ugrožena i da mu se sprema "sklanjanje ili deportacija”.

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske jučer je priopćilo da postoji mogućnost da je ugrožena sigurnost Milorada Dodika i njegove obitelji. Kako su naveli iz MUP-a RS-a, tu informaciju su dobili od partnerskih službi, naglašavajući da Dodikovu i sigurnost njegove obitelji ugrožavaju određene grupacije i da je, shodno tome, osiguranje podignuto na najvišu razinu. Poručili su i da će navedene mjere ostati na snazi sve dok se u potpunosti ne provjere sve činjenice u vezi s ovom informacijom.

Dodik kaže da će usprkos prijetnjama nastaviti sa svojim obvezama.

– Dobro sam, kako mogu biti. U kontinuitetu stižu razne informacije o tome da mi je ugrožena sigurnost, određene indikacije MUP-u su proslijeđene od strane partnerskih organizacija. Izvan Bosne i Hercegovine imaju planove za moje sklanjanje ili deportaciju, to je trebalo doći u vezu sa sankcijama koje su uveli Britanci i Amerikanci koji ostvaruju svoje planove. Poštujem upozorenja MUP-a, ostaje vidjeti na koji način će se sve odviti – navodi Dodik. Na pitanje kako bi ga mogli deportirati, Dodik je rekao: “Nije prvi put”.

Prethodno je Dodik izjavio da su se nedavno pojavili i pozivi na njegovo ubojstvo.

– Prije mjesec dana smo imali lika koji je nudio milijun dolara da se ubije Dodika, što se okarakteriziralo kao šala, a vidimo kako je to. Scenarij je davno napravljen, (nekadašnji visoki predstavnik) Paddy Ashdown još davno je zamislio kako će ovo ići. A mi nećemo odustati, ja se ne borim za iluziju, RS nije iluzija i ja ću se uvijek boriti – rekao je Dodik.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 11:10