StoryEditor
predmet pavlović banka

Dodik dobio poziv Tužiteljstva BiH zbog vile u Beogradu

Piše desk  /  14.03.2022., 09:56h
Milorad Dodik, lider SNSD-a i srpski član Predsjedništva BiH, dobio je poziv Tužiteljstva BiH da da iskaz u predmetu Pavlović banka, točnije o tome kako je kupio vilu na Dedinju u Beogradu daleke 2007. godine, javlja Avaz.

Avazu je potvrđeno je da je saslušano na desetke svjedoka i da su prikupljeni brojni dokazi, kako iz BiH, tako i iz Srbije.

Dodik je, piše Avaz, već odbio prvi poziv za ispitivanje u ovoj instituciji, ali ga je opravdao obavezama koje je imao kao član Predsjedništva.

Nedavno mu je poslan novi poziv, što znači da bi lider SNSD-a narednim danima morao doći u Tužiteljstvo BiH i dati iskaz.

Dodik je vilu u naselju Dedinje kupio 14. svibnja 2007. godine za 750.000 eura.

Tada je tvrdio da je nekretninu platio novcem od kredita, međutim kredit u Pavlović banci podigao je tek godinu kasnije, 27. lipnja 2008.

Utvrđeno je navodno da je zahtjev za kredit ovjerio pečatom Vlade RS, i to dok je bio premijer Republike Srpske.

Dodik je ratu za sporni kredit, u iznosu nešto višem od 9.000 KM, navodno davao u gotovini, a vjeruje se da je za tu vrstu posla angažirao tadašnjeg vozača.

- Želim reći da su do mene došle informacije da službenici Američkog veleposlanstva “rovare” po Tužiteljstvu i traže podizanje optužnice - kazao je Dodik početkom godine na press-konferenciji u Istočnom Sarajevu.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 21:20