StoryEditor
diplomatska ofanziva

Dodik danas putuje u Moskvu, sastat će se s Putinom

Piše Desk  /  30.11.2021., 07:40h
Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik jučer je izjavio da danas putuje u Moskvu gdje će se sastati s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Kazao je kako će jedna od tema razgovora s Putinom biti izgradnja plinovoda od Rače prema Banjoj Luci, kao i druga gospodarska pitanja.

- Mi s "Gazpromom" imamo već ugovor koji smo postigli još u vrijeme zagovaranja "Južnog toka" koji je prekinut i prebačen na "Tursko – Balkanski tok" koji je prošao kroz Srbiju. Sada se stvaraju uvjeti da idemo dalje. Potpisali smo nekoliko važnih memoranduma u kojima smo se dogovorili da se gradi plinovod u kome će "Gazprom" biti vlasnik 60 posto, a mi 40 posto - rekao je Dodik za RTRS.

On je dodao da će "Gazprom" biti garant za sredstva koja će se angažirati preko banaka da se izgradi taj plinovod plus dvije plinske elektrane na prostoru RS.

- Čitava Europa je u problemu oko plina. Kada je kriza oko plina nestala mi smo kontaktirali ljude iz "Gazproma" i rečeno nam je da naša cijena ostaje ista. Vjerujem da ćemo za naše potrebe i potrebe izgradnje plinovoda i dvije plinske elektrane postići taj dogovor i da ćemo čuvati ovu cijenu za ovaj period kao što je to uradila i Srbija - rekao je Dodik.

Dodik je rekao da se iz Rusije vraća u petak, 3. prosinca.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 02:12