StoryEditor
srpski član predsjedništva

Dodik će tražiti da pojedini zaposlenici BHT-a snose odgovornost zbog programa emitiranog prvog ožujka

Piše desk  /  03.03.2022., 07:19h
Srpski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik razgovarao je u srijedu u Istočnom Sarajevu s direktoricom programa BH Radija jedan Pejkom Medić o "statusu novinara i svih zaposlenih iz Republike Srpske u ovoj medijskoj kući".

Dodik je zaključio da je cjelodnevni program povodom Dana neovisnosti Bosne i Hercegovine, emitiran na BHT-u “jednostran, apsolutno sramotan i usmjeren protiv srpskog naroda, naročito imajući u vidu da ovaj program nije realiziran u okviru Informativnog programa nizi uz suglasnost članova Kolegija BHT-a”.

Medić je upoznala člana državnog predsjedništva, kako se navodi iz njegovog ureda, o “nacionalnom disbalansu od osnivanja BHRT-a, statusu zaposlenih iz Republike Srpske i pritiscima kojima su izloženi”.

Dodik je rekao da će tražiti da oni koji su odobrili i sudjelovali u realizaciji takvog programa na javnom servisu snose odgovornost za to.

Dodik je i naveo da je BHRT javni servis i da mora odražavati interes svih naroda u državi jer njegovo funkcioniranje financiraju i Srbi iz Republike Srpske.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 17:26