StoryEditor
PREDSJEDNIK RS

Dodik: BiH nikad neće u NATO, Srbi nikad neće zaboraviti stradanja

Piše Desk  /  25.03.2024., 14:36h

Јučer su, ističe Dodik, imali priliku da vide do kojih granica ide njihova mržnja prema Srbima i svu njihovu podmuklost, čuti izjave kojima odobravaju agresiju nad srpskim narodom i sve što su napravili.

Republika Srpska svih ovih godina trpi nezapamćene pritiske zbog odgovorne nacionalne politike očuvanja srpskih interesa, ustavne pozicije i prava zagarantiranih Ustavom i Dejtonskim sporazumom, kaže predsjednik Srpske Milorad Dodik.

- Pokazali smo da možemo i hoćemo da jačamo našu Republiku, kao i snagu da se izborimo s podvalama i sve jačom antisrpskom propagandom koja želi da oteža poziciju svim Srbima. Naša snaga je u našoj ljubavi prema Republici Srpskoj, u našim ljudima, našim vrijednostima i našim prijateljima, koji nas nikada nisu ostavili - istaknuo je Dodin na Twitteru. 

"Američka politika nikad nije bila prijateljska prema Srbima" 

Vidi se, kaže, da Amerikanci imaju jasno zacrtan plan koji ovdje nastoje ostvariti i kroz mehanizam sankcija i ucjena.

- Pokušavaju rušiti i napredak koji je postignut na europskom putu samo da njihova dominacija ne bi bila dovedena u pitanje. Usporedo s našim napretkom i značajnom porukom EU o prihvaćanju dejtonske BiH, nastavlja se njihov progon putem neustavnih institucija. Prijeti se čak i nekim novim imenima, a njihovo djelovanje se pojačava putem faktora koji kontrolišu. Ta politika nikada nije bila prijateljska prema Srbima. To je politika sile, koja želi da uguši svaki glas koji nije dio američke priče - naveo je Dodik.

Јučer su, ističe Dodik, imali priliku da vide do kojih granica ide njihova mržnja prema Srbima i svu njihovu podmuklost, čuti izjave kojima odobravaju agresiju nad srpskim narodom i sve što su napravili. 

"Sve što je duboko je usmjereno protiv Srba" 

- Sve što oni rade duboko je usmjereno protiv Srba. Nema nikakve veze ni s mirom ni sa stabilnošću i to zna svaki normalan čovjek. Tvrditi da se nedužni civili mogu bombardirati radi postizanja mira mogu samo bezdušne, beskrupulozne i podle hulje, koje ne znaju za moral i suosjećanje. Gađali su nedužne civile, ubijali su našu djecu i sada nam pričaju o pravdi - rekao je Dodik.

Čak i danas, navodi Dodik, osporavaju mogućnost da se održi sjednica Vijeća sigurnosti UN na kojoj bi se govorilo o svemu što je napravljeno.

- Njihov dobro poznati metoda je da utišaju sve glasove koji bi mogli reći istinu. Oni žele da izbrišu naša sjećanja i našu bol svojim lažima. To im nikada nećemo dopustiti. Nikada Srbi neće zaboraviti što su napravili i nikada BiH neće ući u NATO. Nijedan čovjek u Srpskoj neće pristati na to. Srbi nikada neće moći zaboraviti stradanja i silu koja napada nedužne civile i razara sve oko nas. Ali, Srbi su preživjeli i biće sve jači. Koliko god oni pokušavali da nas utišaju, mi ćemo biti sve glasniji - kaže Dodik

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 08:37