StoryEditor
predsjednik RS

Dodik: Bećirović nema mandat govoriti u ime "većinske BiH", zna on da od NATO-a nema ništa

Piše desk  /  17.01.2023., 16:10h

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da Denis Bećirović nema mandat govoriti u ime, kako sam kaže, većinske BiH, jer je on samo bošnjački član Predsjedništva ili jedna trećina političke volje u BiH, a 49 posto BiH se zalaže za neutralan pristup prema sukobu u Ukrajini.

- Umjesto da se izbori za vlastiti politički izraz, i Bećirović bira da se pridruži antiruskoj histeriji u trenutku dok SAD priznaju da su u BiH ubacile 80 milijuna za suzbijanje tzv. ruskog utjecaja. Pitam se kako se zove to što rade SAD i zašto bošnjačka politička elita uporno žmiri na svakodnevno američko miješanje u unutarnje stvari BiH, ali i pitanja koja se tiču njene vanjske politike - istakao je Dodik, prenosi Srna.

Na pitanje Srne da prokomentira izjavu Bećirovića da se, kako kaže, većinska i demokratska BiH ograđuje od Dodikove destruktivne politike i da dodjela odlikovanja ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu nije ogledalo BiH, predsjednik Srpske je poručio da je Republika Srpska, a ne BiH, dodijelila orden predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu i da ne zna što bi se itko, pa i Bećirović ograđivao od toga.

- Mi nismo ni rekli da je to orden u ime BiH, i što je najvažnije otvoreno smo uradili što smo smatrali da treba. Orden ruskom predsjedniku nema nikakve veze sa sukobom u Ukrajini, već ima isključivo veze s principijelnom ruskom politikom prema Daytonskom sporazumu - naglasio je Dodik i napomenuo da Republika Srpska ne trguje tajno s Rusima, niti sklapa tajne trgovinske ugovore.

Što se tiče Bećirovićeve priče o NATO i članstvu BiH u tom savezu, Dodik je rekao da i Bećirović zna da od toga nema ništa sve dok se pita Republika Srpska, a pita se i pitat će se.

Dnevnik.ba

20. ožujak 2023 00:26