StoryEditor
predsjednik rs

Dodik: "Bećirović manifestuje podaničku svijest, ovakvu BiH uskoro ni Bošnjaci neće željeti"

Piše desk  /  02.06.2023., 13:15h

Nakon što je član Predsjedništva BiH Denis Bećirović pozvao Europsku uniju da uvede oštrije sankcije Miloradu Dodiku, stigao je odgovor od predsjednika Republike Srpske.

"Denis Bećirović mnogo bolje i uspješnije razgrađuje BiH nego bilo tko drugi. Ona se nalazi u stanju u kakvom jeste upravo zbog avanturista i politikanata poput Bećirovića", napisao je Dodik.

Kako je rekao, poziv na sankcije je krik nemoći da se argumentima razgovara s onima s kojima ne dijeliš mišljenje.

"Podanička svijest koju manifestuje Bećirović pokazuje da je potpuno nebitno tko je bošnjački član Predsjedništva. Svi bi da drugi, i to silom, završe ono što bi oni željeli. Tu i takvu BiH uskoro neće željeti ni Bošnjaci", napisao je Dodik na Twitteru.

Podsjetimo, Bećirović je razgovarao s članovima Radne grupe za regiju zapadnog Balkana (COWEB) koje je pozvao da, po uzoru na Sjedinjene Američke Države i Ujedinjeno Kraljevstvo, uvedu mnogo oštrije sankcije prema Dodiku.

Tijekom sastanka s grupom koju čine predstavnici 27 zemalja članica Europske unije, Bećirović je ukazao da se radi o opasnom političaru koji neskriveno ugrožava Dejtonski mirovni sporazum te prijeti nezavisnosti, suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine, a time i miru i sigurnosti.

Dnevnik.ba

28. rujan 2023 19:39