StoryEditor

Dodik: 1. ožujak je lažni praznik, Inzko radi za interes bošnjačkih političara

Piše D  /  28.02.2020., 03:02h

 - Predali smo prijedlog zakona o eliminaciji stranih sudaca iz Ustavnog suda Bosne i Hercegovine i očekujem da će kroz parlamentarnu proceduru biti vođena rasprava o ovom prijedlogu zakona.

 - Izvršni odbor SNSD-a odbacuje Prijedlog zakona o VSTV-u kao dokaz realizacije zaključaka sa sjednice SDA od prije nekoliko dana i zadužujemo svoje izaslanike i funkcionare da odbiju taj zakon na Domu naroda.

 - Izvršni odbor SNSD-a zadužuje svoje funkcionare da na najširoj osnovi razgovaraju sa svim predstavnicima međunarodne zajednice kako bi istaknuli argumente vezano za aktualnu situaciju u Republici Srpskoj.

 - SNSD će učiniti sve da se nastavi s dijalogom sa svim narodima.

 - SNSD odbacuje 1. ožujak kao lažnu predstavu o prazniku o Bosni i Hercegovini. Smatramo da je to još jedna u nizu majorizacija i neprimjereno je prisustvo stranih veleposlanika na toj kvazimanifestaciji.

 - Izvršni odbor SNSD-a odbacuje kao pritisak pismo koje su veleposlanici EU, SAD-a i OSCE-a uputili srpskim dužnosnicima u institucijama BiH. Smatramo da je to neprimjereno ponašanje i miješanje u unutarnje stvari zemlje i tražit ćemo objašnjenje od njihovih središta. Ovo je zastrašivanje. Nikada nisu reagirali na ovakav način kada su se sastajali Bošnjaci.

 - Glasanje PDP-a i SNSD-a o Prijedlogu zakona o VSTV-u je primjer izdaje zaključaka NSRS-a. Oni odbacuju srpsko jedinstvo. Oni su radna jedinica SDA u RS-u.

 - Izvršni odbor SNSD-a prihvaća prijedlog suradnje s gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem.

 - Izvršni odbor traži da se usvoji novi Poslovnik u NSRS-u nakon što je urušen ugled Skupštine ponašanjem pojedinih oporbenih zastupnika.

 - Izvršni odbor SNSD-a je osudio prijetnje Valentina Inzka i smatramo da je to još jedan dokaz da on radi za interes bošnjačkih političara. Visoki predstavnik krši Aneks 10.

Dnevnik.ba

22. travanj 2024 06:09