Article_Top_970x250

Dodijeljeno još pet mandata u Domu naroda Parlamenta FBiH

SIP BiH

Dodijeljeno još pet mandata u Domu naroda Parlamenta FBiH

velj 11, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Danom objave rezultata u Službenom glasniku BiH stječu se uvjeti za konstituiranje Doma naroda Parlamenta FBiH.

Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine danas je primjenom odredbi člana 10.16 Izbornog zakona BiH donijela odluke o raspodjeli mandata u Dom naroda Parlamenta FBiH i to jednog nedostajućeg iz reda Bošnjaka, dva nedostajuća iz reda Ostalih i dva iz reda Srba od nedostajućih pet.

Mandati u Domu naroda Parlamenta FBiH iz reda srpskog naroda dodijeljeni su Velemiru Tanoviću (Bosansko-podrinjski kanton Goražde) i Dragi Puzigaći (Hercegbosanska županija).

Mandat u Domu naroda Parlamenta FBiH iz reda bošnjačkog naroda dodijeljen je Senadu Čelji (Bosansko-podrinjski kanton Goražde).

Mandati u Domu naroda Parlamenta FBiH iz reda Ostalih dodijeljeni su Sejadu Tatarinu (Bosansko-podrinjski kanton Goražde) i Aneru Žuljeviću (Hercegovačko-neretvanska županija).

Nakon primjene člana 10.16 Izbornog zakona BiH klub Srba u Domu naroda Parlament FBiH brojat će 14 izaslanika od propisanih 17, prenosi Fena.

Središnje izborno povjerenstvo BiH će u narednom periodu posebnim aktom propisati popunu Doma naroda Parlamenta FBiH za situacije kada određeni klub konstitutivnih naroda ili klub Ostalih nije moguće popuniti i nakon drugog kruga raspodjele mandata.

Središnje izborno povjerenstvo BiH će u četvrtak, 14. veljače, bilo djelomično ili u cijelosti, u zavisnosti od pravosnažnosti današnjih odluka, potvrditi rezultate posrednih izbora za Dom naroda Parlamenta FBiH.

Danom objave rezultata u Službenom glasniku BiH stječu se uvjeti za konstituiranje Doma naroda Parlamenta FBiH, priopćeno je iz SIP-a BiH.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250