StoryEditor
za 3,9 posto

Dobra vijest za umirovljenike u FBiH: Povećanje mirovina već od narednog mjeseca

Piše desk  /  19.05.2023., 13:48h

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine danas je održala treću redovnu sjednicu na kojoj je doneseno nekoliko odluka, a jedna od njih je i povećanje mirovina.

- Prijašnja vlada je donijela odluku da izvanredno povećanje stupi na snagu srpnja 2023. godine, a nova Vlada je donijela odluku da proširi obim mjeseci i isplata mirovina od svibnja će biti veća za 3,9 posto- rekao je Adnan Delić, ministar rada i socijalne politike FBiH.

Vlada FBiH je osigurala dodatnih 14 milijuna KM.

Delić je rekao preko milijun ljudi u FBiH prima neku vrstu socijalne pomoći ili mirovinu i to najminimalnija primanja te da bi se to promijenilo treba se promijeniti poslovni ambijent. Ponovio je kako omjer zaposlenih i umirovljenika nije dobar.

- Treba poboljšati poslovni ambijent. Drago mi je da smo razgovarali sa Svjetskom bankom o velikom višemilijunskom projektu o zapošljavanju u FBiH. Nadam se da ćemo moći pričati o kompanijama koje se bave visokim naprednim tehnologijama i pružaju visokokvalitetna i dobro plaćena radna mjesta, da mladi više neće odlaziti itd - rekao je Delić.

Dnevnik.ba

22. travanj 2024 20:55