StoryEditor

Dobojlija uhićen u Sarajevu, planirao ubojstvo i pratio metu

Piše D  /  26.05.2021., 09:05h

Policija u Sarajevu uhitila je Dobojliju Anđelka Milićevića zvanog Žico (29) zbog sumnje da je pripremao ubojstvo u Sarajevu, a uhićen je zahvaljujući suradnji MUP-a ŽS i Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Prema neslužbenim saznanjima, postoji sumnja da je planirao da ubije Muhameda Pirića, kojeg je navodno danima pratio, a zbog toga je i iznajmio stan u Sarajevu, gdje je došao ukradenim vozilom.

S druge strane, Pirić, koji je također poznat policiji zbog povezanosti s narkoticima, navodno je strahovao za svoj život jer je dobivao prijetnje od nekih osoba.

Naime, policija je u Ulici Kurta Schorka pronašla Audi A6 s tablicama Austrije, za koji se sumnja da ga je koristio osumnjičeni Milićević, a provjerama je utvrđeno da je taj automobil ukraden u ožujku u Modriči.

Policija je potom u ponedjeljak u organiziranoj zasjedi uhitila Dobojliju koji je u Sarajevu bio i iznajmio stan dok se, kako se sumnja, spremao za zločin, pišu Nezavisne.com.

Po naredbi Općinskog suda u Sarajevu i uz suglasnost dežurnog tužitelja Županijskog tužiteljstva Županije Sarajevo, izvršen je pretres vozila i iznajmljenog  stana na području općine Novi grad Sarajevo.

Policija je pronašla pištolj marke CZ, s pripadajućim okvirom, u kojem se nalazilo 12 metaka, telefon, četiri veća PVC paketića marihuane i druge predmete koji se mogu dovesti u vezu s pripremanjem izvršenja kaznenog djela.

Također, u vozilu je pronađen kanister sa zapaljivom tečnošću, dok je pretresom osumnjičenog pronađen još jedan telefon i više ključeva.

Terete ga za pripremanje kaznenog djela, posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga te posjedovanje vatrenog oružja bez odobrenja nadležnog organa.

Piriću je lani u garaži zgrade u sarajevskom naselju Nova Otoka dignut u zrak skupocjeni automobil.

Milićević je stari policijski znanac, a kako su Nezavisne ranije pisale,  Okružni sud u Doboju osudio ga je lani na četiri godine i 11 mjeseci zatvora na osnovu sporazuma o priznanju krivnje zbog šverca droge i neovlaštenog držanja eksploziva.  Uhićen je s Milanom Mitrovićem i Kristijanom Majstorovićem u akciji Teatar Uprave za organizirani i teški kriminali MUP-a RS -ai Policijske uprave Doboj. Prema presudi, trojac je od ožujka do 18. lipnja 2019. godine, zajedno i po dogovoru, nabavljao i prodavan speed, a zbog toga su Majstorović i Mitrović osuđeni na po tri godine zatvora. Oni su upali u zamku prikrivenog istražitelja kojem su na prodaju ponuđeni speed i kokain.

Nakon uhićenja u ponedjeljak u Sarajevu, Milićević je smješten u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Županije Sarajevo, te će nakon završene kriminalističke obrade biti predan u nadležnost postupajućem tužitelju Županijskog tužiteljstva Županije Sarajevo.

"Policija Županije Sarajevo izražava zahvalnost Državnoj agenciji za istrage i zaštitu i njenim pripadnicima na blagovremenoj razmjeni operativnih saznanja, nakon kojih je organizirana i uspješno realizirana akcija Uprave policije MUP-a ŽS, kojom je, pored ovog uhićenja, pronalaska ukradenog vozila, oružja i drugih predmeta, osujećena planirana uporaba vatrenog oružja, čime su zaštićeni životi i samim tim spriječene teže posljedice", navode iz MUP-a ŽS-a.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 12:49