StoryEditor

Doboj: Muškarac uhićen, suprugu ubo nožem u oko

Piše D  /  07.03.2019., 08:03h

Kako je potvrđeno Nezavisnim, terete ga za nasilje u obitelji, odnosno da je dulje vrijeme psihički i fizički maltretirao nesretnu ženu.

"Osumnjičen je da ju je od listopada prošle godine u haustoru zgrade u Doboju u kojoj ona živi presretao i govorio joj da će je ubiti", priopćeno je iz Okružnog javnog tužiteljstva Doboj.

Situacija je, sudeći po dosadašnjoj istrazi, kulminirala prije nekoliko dana, odnosno 2. ožujka ove godine, kada je osumnjičeni, kako ga terete, usred dana, odnosno oko 16 sati, suprugu napao u stanu u kojem ona živi.

"Rukama ju je nekoliko puta udario po glavi, odnosno licu, a potom je ´čakijom´ posjekao po licu u predjelu očiju te dlanu desne ruke", pojasnili su iz Okružnog javnog tužiteljstva Doboj.

Međutim, o koliko se brutalnom napadu radi, svjedoči i jedan stravičan detalj istrage.

"U jednom trenutku uspio ju je čakijom ubosti u lijevo oko, usljed čega ona ima teške ozljede ", pojasnili su iz Okružnog javnog tužiteljstva Doboj.

Dobojsko tužiteljstvo zatražilo je da se ovom Dobojliji odredi pritvor, a nadležni sud je zahtjev uvažio.

"Tužitelj je predložio pritvor zbog bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ponoviti kazneno djelo, s obzirom na to da se radi o osobi sklonoj nasilju", rekli su iz Okružnog javnog tužiteljstva Doboj.

Osim toga, kako se dodaje, za kazneno djelo za koje se osumnjičeni tereti propisana je kazna zatvora od dvije do 10 godina.

Odlučujući o prijedlogu za pritvor, postupajući sudac Osnovnog suda u Doboju je osumnjičenog nasilnika na mjesec dana poslao iza brave.

"Ocijenjeno je da je opravdana bojazan da će on kazneno djelo ponoviti", navodi se u priopćenju iz Okružnog javnog tužiteljstva Doboj.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 09:15