StoryEditor

Dobio mjesec dana istražnog zatvora: Tvrdi da se ne sjeća stravičnog ubojstva sestre

Piše D  /  23.05.2020., 03:05h

Danas prijepodne na ispitivanje na Županijski sud u Karlovcu, doveden je 70-godišnji Ivica Hodak iz Smoljanca. Njega policija i državno odvjetništvo sumnjiče da je u četvrtak oko 20 sati nakon svađe nožem usmrtio svoju godinu dana stariju sestru Milku. Na ispitivanju je kazao kako se ne sjeća da je počinio ubojstvo, a nakon ispitivanja određen mu je jednomjesečni istražni zatvor, prenosi Večernji.hr.

Ubrzo po dolasku policije i Hitne pomoći na mjesto tragedije, a koje je pozvao susjed koji je zatekao ženu na dvorištu pred kućom u krvi, policija je uhitila Ivicu (70) koji je bio na mjestu događaja i nije se opirao uhićenju.

Iako je očevid završio u noći na petak, istraga o motivima ubojstva još se istražuju, a što je bio razlog da ubije sestru, najbolje zna osumnjičenik. Nakon ispitivanja na kojem je kazao da se ne sjeća ubojstva Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu predložilo je za osumnjičenika jednomjesečni istražni zatvor što je istražna sutkinja Sanda Janković i prihvatila. 

- Postoji osnovana sumnja da je 70-godišnjak u večernjim satima 21. svibnja 2020. u obiteljskoj kući u mjestu Smoljanac, nakon svađe nožem usmrtio 71-godišnju hrvatsku državljanku, članicu obitelji.

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu podnijelo je sucu istrage Županijskog suda u Karlovcu prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog postojanja opasnosti da će boravkom na slobodi ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke te da će ponoviti kazneno djelo - objavilo je Županijsko državno odvjetništvo. 

- Nitko ne zna što se moglo dogoditi, tko zna što se u obiteljima događa. Činjenica je da je on bio dobar čovjek, znao je popiti, ali nije bio agresivan. Istina je i da je bilo priča da sestrina obitelj želi da iseli iz te kuće, ali on nije imao kamo. U životu nikada nije bio stalno zaposlen nigdje, povremeno je radio i tek nedavno je dobio neku malenu mirovinu. Sestre, a posebno Milka i njen sin, su mu pomagali u životu - doznaje Večernji. Županijsko državno odvjetništvo Ivicu Hodaka tereti za ubojstvo, a naložena je i obdukcija njegove pokojne sestre.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 02:35