StoryEditor

DNS donio odluku o zaustavljanju daljeg djelovanja u vladajućoj koaliciji u RS

Piše D  /  05.10.2019., 03:10h

"Sporazumom smo se obavezali da ćemo provoditi politiku u interesu građana i Republike Srpske, fokusirajući svoje djelovanje na poboljšanje ekonomsko-socijalnog stanja u Republici Srpskoj. Razočarani odnosom prema Demokratskom narodnom savezu, kako na republičkom tako i na lokalnom nivou, neprestanim i učestalim smjenama, nepovjerenjem, sumnjičenjem kadrova Demokratskog narodnog saveza, nipodaštavanjem rezultata rada i onemogućavanjem djelovanja u punom kapacitetu, odlučili smo se na ovaj korak", navode iz DNS-a.

Poručuju da su posljednji događaji "u vezi smjena DNS-ovih kadrova, koji su izuzetno korektno radili svoj posao, još jedan dokaz odnosa prema DNS-u, a ono što najviše vrijeđa je činjenica da dolazi od članova Koalicije. DNS je dokazao da je svih ovih godina najpouzdaniji partner Koalicije".

"Do daljnjeg nas više ne obavezuje političko djelovanje i usuglašavanje stavova u okviru Koalicije. Svoje Odluke ćemo samostalno donositi i politički djelovati isključivo u interesu građana. Predsjednik će preuzeti aktivnosti na organizaciji sastanka sa predstavnicima SNSD-a, vodeće stranke koalicije, u cilju razmatranja novonastale situacije i međusobnih odnosa, nakon čega će organi Demokratskog narodnog saveza donijeti konačnu odluku o svom političkom djelovanju", navode.

Prije održavanja sjednice Predsjedništva, održana je sjednica Kolegija DNS-a.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 07:26