StoryEditor

Djevojka rodila bebu, zamotala je u ručnik i bacila na deponij

Piše D  /  24.04.2020., 10:04h

Mještanka sela Batute u Srbiji Đ.J. (21) bacila je bebu čim ju je rodila u praznu vreću na deponiju, 100 metara od kuće.

Za cijeli slučaj se otkrilo kada se rodilja javila ginekologu Doma zdravlja u Brusu, žaleći se na bolove, kaže izvor Novosti. 

Rodilja nije u početku željela ispričati što se sve dogodilo.

– Djevojka se požalila na krvarenje, ali kako nije htjela surađivati, doktoru je to sve bilo sumnjivo i odmah je na osnovi svega viđenog posumnjao kako je došlo do poroda i pozvao policiju - navodi izvor iz istrage.

– Rodilja je prebačena na Odjel ginekologije bolnice u Kruševcu, gdje je trenutačno čuva policija.

Istražitelji tragaju na terenu kod sela Batote na nekih 20 kilometara od Brusa. Bilo je sumnji i kako je eventualno došlo do spontanog pobačaja, ali su sve sumnje razotkrivene kada su na lice mjesta došli patolozi. 

Utvrđeno je kako je do poroda definitivno došlo.

– Prvo je na nekih 100 metara od obiteljske kuće Đ.J.na deponiju pronađena posteljica, a dan kasnije i beba, i to umotana u ručnik u praznoj vreći, kaže izvor Novosti.

Pretpostavlja se kako nitko od ukućana nije znao da je djevojka trudna, kao i da je rodilja krila trudnoću.

– Za sada se kazneno djelo kvalificira kao ubojstvo pri porođaju, određena je mjera zadržavanja, a donijet je nalog za obdukciju bebe - kaže javni tužitelj Milan Mihajlović.

Obdukcija će pokazati je li beba bila živa i koliko je bila stara.

U ovom trenutku ima naznaka da je beba rođena živa, ali se procjene o njezinoj starosti kreću od 6. do 9 mjeseci.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 22:04