Article_Top_970x250

Djevojka pretukla momka u centru Banja Luke, oboje privedeni

neobična ljubavna priča

Djevojka pretukla momka u centru Banja Luke, oboje privedeni

sij 06, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Policija je privela 19-godišnju Banjalučanku i njenog dvije godine starijeg momka zbog narušavanja reda i mira u centru grada, tijekom kojeg je mladić izvukao deblji kraj.

Kako se navodi, Banjalučanka je saznala da je momak vara, nakon čega se počela neprimjereno ponašati, piše Blic.

"Djevojka je saznala da je momak vara, nakon čega je uslijedila neviđena histerija i vrištanje ispred više lokala koji su u centru grada, odnosno u blizini sjedišta Policijske uprave Banjaluka", ispričao je izvor Blica blizak policiji.

Histerija i vrištanje ubrzo su kulminirali fizičkim obračunom, u kojem je djevojka zadala više udaraca svom partneru.

S obzirom na to da se sve odigralo u neposrednoj blizini sjedišta Policijske uprave Banjaluka, policiji nije trebalo dugo da intervenira, ali ni oni nisu očekivali toliki otpor razočarane djevojke.

"Uzbuđenu djevojku nije spriječila ni policija, koja ju je pokušavala smiriti riječima i spriječiti kako bi konačno prestala sa brutalnim šamaranjem mladića, kojem je zadala više udaraca u glavu", ispričao je izvor Blica blizak policiji.

Kako je naveo izvor iz policije, i pored upozorenja policije, djevojka je nastavila šamarati momka sve dok je policajci nisu spriječili tako što su je savladali.

Epilog propale ljubavne veze bile su lisice na rukama djevojke i mladića. Prilikom privođenja, kod Banjalučanina je pronađen plinsk ipištolj s pripadajućim mecima, koji je policija zaplijenila.

Iz Policijske uprave Banjaluka jučer su potvrdili privođenje dvoje Banjalučana. Marija Markanović, glasnogovornica PU Banjaluka, objasnila je da će protiv djevojke biti podnesene prekršajne prijave zbog svađe, vriske, vrjeđanja, tuče, fizičkog napada, kao i ometanja policije u vršenju službene radnje.

Protiv mladića će biti podnesena prijava zbog vožnje automobila u alkoholiziranom stanju i posjedovanja plinskog pištolja.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250