StoryEditor
oduševila potezom

Djevojka koja je raspetljala prometni kolaps u Splitu i omogućila prolazak vozilu hitne: "Kad sam čula sirenu imala sam samo jednu misao..."

Piše desk  /  31.07.2022., 12:25h

Ana, koja i sama radi u medicini, znala je da je svaka sekunda važna. Zahvalila je vozačima koji su je poslušali i tako omogućili njenim kolegama da spase nečiji život

Mi smo se zapravo skroz slučajno našli tamo u to vrijeme. Došli smo u tu kolonu, stajali 20-30 minuta bez pomicanja, kad smo najednom čuli sirenu iza sebe, započinje Ana (26) priču o svojoj reakciji koja je oduševila cijelu Hrvatsku.

Naime, u subotu ujutro u Zvonimirovoj ulici u Splitu stvorila se velika gužva, o čemu je prvo pisala Dalmacija danas. Ana je istrčala iz svog vozila i počela regulirati promet, odnosno nagovarati vozače da pomaknu svoja vozila kako bi vozilo hitne pomoći prošlo.

- Nisam znala što se događa i zašto se ne mičemo, a kad sam čula sirenu iza sebe, jedina misao mi je bila da moraju čim prije proći. S obzirom na to da i sama radim u medicini htjela sam to čim prije pokrenuti, jer ako je nešto ozbiljno, znam koliko je svaka sekunda važna - kaže za 24sata.hr Ana iz okolice Varaždina, koja je spazila da unatoč razmaknutim autima prolaz blokiraju autobus i kombi, koji i dalje nisu imali dovoljno mjesta za pomaknuti se.

- Kad sam vidjela da su se auti odmaknuli koliko su mogli i da hitna i dalje ne prolazi, shvatila sam da je to zbog autobusa ispred hitne i kombija s druge strane koji nisu imali dovoljno mjesta za izaći. Doslovno se nisu imali kuda pomaknuti, a vozači auta ispred nisu percipirali da ako se oni maknu u ulice da će bus moći doći niže gdje je šira ulica i da će onda kola moći proći - objašnjava djevojka koja je zahvalna vozačima automobila koji su je poslušali da se sklone u uličice sa strane.

- Hvala im što su bez pogovora prihvatili sugestiju da se maknu u uličice sa strane da se bus može pomaknuti i da na kraju hitna može proći. Ljudi nisu ni približno svjesni što sve sanitet i hitna pomoć ponekad odrađuju i s čime se susreću, tako da hvala i kolegama što su tu za nas i što još nisu u Njemačkoj jer uskoro neće imati tko sjediti u tim kolima - dodala je hrabra Ana.

- Stvarno sam to napravila instinktivno jer sam samo željela da čim prije stignu gdje trebaju i da pomognu kome trebaju - zaključila je.

Dnevnik.ba

29. svibanj 2023 02:52