Article_Top_970x250

Djevojčica koju je izgrizla doga izvan je životne opasnosti

RAVNATELJ KLAIĆEVE BOLNICE POTVRDIO

Djevojčica koju je izgrizla doga izvan je životne opasnosti

tra 02, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Marko Lukunić/Pixsell

Dobre vijesti stižu iz Klinike za dječje bolesti Zagreb. Jednomjesečna djevojčica, koju je prije desetak dana ugrizla argentinska doga, više nije u životnoj opasnosti. Potvrdio je to za Media servis dr. Goran Roić, ravnatelj bolnice.

"Dijete je jučer premješteno na običan odjel, s majkom. Samostalno jede, nije više na respiratoru. Stanje se poboljšalo i stabiliziralo, no zbog teških ozljeda moždanih struktura sad se radi intenzivna neurološka dijagnostika i potom slijedi, ovisno o nalazima, rehabilitacija da posljedice ozljeđivanja budu što manje."

S obzirom na to da je riječ o vrlo malom djetetu, liječnicima je još teško davati prognoze za oporavak.

"Mi, naravno, još ne znamo kakvi će biti eventualni neurološki deficiti i koliko će se oni moći rehabilitirati. Biološki potencijal, mi to zovemo plastičnost dječjeg mozga, vrlo je velik u toj dobi i upravo u to polažemo nade, da će organizam uspjeti kompenzirati ozlijeđeni dio struktura", rekao je dr. Roić za Media servis.

Podsjetimo, napad se dogodio prije desetak dana u podravskom naselju Repaš. Policija je protiv oca djevojčice i vlasnika doge podnijela kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu Darko Galić kaže:

"Nadležno Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici primilo je kaznenu prijavu protiv jedne osobe, Državno odvjetništvo će provesti potrebne izvide i dokazne radnje radi donošenja odluke o daljnjem tijeku postupka."

Dnevnik.ba

Tagovi: