StoryEditor

Djevojčica koja ima Downov sindrom: "Još osjećam Dalićev zagrljaj jer svoga oca nisam upoznala"

Piše D  /  11.10.2018., 08:10h

Iza kulisa velike priredbe koja je u utorak privukla veliki broj Bjelovaraca na Gradski stadion radi gostovanja reprezentacije Hrvatske, odvijale su se dvije tople priče, čiji protagonisti imaju sasvim različit životni put, ali dijele ljubav prema “vatrenima”, prenosi 24.sata

Dok je 13-godišnja Paula Kovačević, učenica 7. razreda škole iz Križevaca, u slalomu između zaštitara i policajaca trčala do svog najdražeg igrača i kapetana reprezentacije Luke Modrića, u isto je vrijeme Elizabeta Vida, koja boluje od Downova sindroma, strpljivo čekala da dođe do izbornika Zlatka Dalića.

Elizabeta Vida (24) nema roditelje, ali je uz nju starija sestra Maja, koja joj je staratelj. Ni Beti, kako je od milja zovu u Centru za inkluziju u Bjelovaru, gdje boravi u posljednje dvije godine, otkad joj je umrla majka, ne propušta niti jednu utakmicu na malim ekranima. Doznali smo da joj je najveća želja bila uživo pogledati utakmicu, a kad smo rekli da za nju i njezinu asistenticu imamo kartu za prijateljsku utakmicu reprezentacije i Bjelovara, Elizabetinoj sreći nije bilo kraja. Noć prije utakmice jedva da je sklopila oči.

- Kad me prijatelj doveo do Zlatka Dalića, pokraj kojeg sam sjela na trenersku klupu, mislila sam da ću umrijeti od sreće. Još i danas osjećam njegov zagrljaj, jer oca nisam upoznala - kazala nam je Elizabeta, koja je sjala od sreće. Rekla nam je kako ju je Dalić jako zagrlio i kako nije željela da je pusti iz ruku.

- Jako ga volim, a rekao mi je da će mi poslati dres reprezentacije s potpisima igrača. Voljela bih dobiti Rakitićev dres - mašta Elizabeta, ali nakon trenutka promišljanja ipak je dodala:

- Drag mi je i Lovren, s kojim sam se slikala – govori pomalo neodlučno ova, trenutačno vjerojatno najsretnija navijačica hrvatske nogometne reprezentacije.

Nisam se sjetila tražiti dres

Kad se ukaže prilika, opet ću utrčati na teren i tražiti od njega dres, kaže Paula Kovačević i dodaje da je zaboravila to učiniti jer je bila previše uzbuđena.

Na nogomet su je ‘navukla’ starija braća, ali oni su u međuvremenu odustali, a Paula se ‘zakačila’. Voljela bi zaigrati za žensku ekipu Real Madrida. Baš poput Luke.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 11:59