Article_Top_970x250

Djevojčica (5) sama živjela u stanu punom žohara: Nije znala govoriti, vjerojatno nikad nije vidjela vanjski svijet

užas u moskvi

Djevojčica (5) sama živjela u stanu punom žohara: Nije znala govoriti, vjerojatno nikad nije vidjela vanjski svijet

ožu 12, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Screenshot: Youtube

Policija obučena u zaštitna odijela spasila je petogodišnju ‘Mowgli’ djevojčicu koja je živjela okružena smrdljivim otpadom i žoharima

Petogodišnja djevojčica imena Lyubov (Ljubav) živi u Moskvi, okružena smrdljivim otpadom i žoharima. Ne zna govoriti i nema nikakve društvene vještine. Kako piše Daily Mail, spasila ju je ruska policija koja je u stan morala ući u zaštitnim odijelima.

Nakon što ju je njezina majka Irina Garaščenko (47) ostavila samu u nezdravom, prljavom i kontaminiranom okruženju moskovskog stana, zanemarena djevojčica pronađena je u lošem stanju, dehidrirana i bolesna. Napola izgladnjela djevojčica napravila je brlog usred hrpe smrdljivog smeća prepunog žohara.

U ruskim medijima djevojčicu su opisivali kao “Mowgli”. Imala je ogrlicu koja joj je urasla u kožu, nije znala govoriti, proizvodila je samo zvukove, i nije bila socijalizirana. Nakon što su joj ponudili vodu, popila je navodno dvije litre. Istražitelji vjeruju da ima “izražene znakove anoreksije”.

Skoro se onesvijestio kada je ušao u stan

Susjed koji je ušao u stan, nakon što je pozvao policiju zbog očajničkog plača djevojčice, rekao je: ‘Skoro smo se onesvijestili zbog stanja stana i od smrada. Policija je morala nositi zaštitnu odjeću. Smeće je trulilo i intenzivno smrdilo."

Petogodišnja djevojčica sjedila je na prozorskoj dasci u kuhinji. Imala je samo šešir i nosila majicu bez donjeg rublja. Plakala je, nije bilo hrane, a žohari su bili posvuda ispričao je susjed.

Možda uopće nije vidjela vanjski svijet

Susjedi su rekli da je prije pet godina majka donijela bebu doma, ali je potom rekla da je dijete otišlo živjeti s bakom. Njezin suprug bio je deportiran u Ukrajinu. Međutim, dijete je još uvijek bilo u stanu i možda uopće nije vidjelo vanjski svijet.

Nakon što je policija spasila dijete, majka se vratila. Susjedi su je spriječili da ponovno ne pobjegne, a policiju ju je privela pod sumnjom da je pokušala ubojstvo. Susjedi su rekli da je žena često bila “dobro odjevena” i da je tvrdila da ima posao.

Dnevnik.ba